Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Bachelor Sociologie

Naast je opleiding

Sociologie

Naast je studie kun je genieten van de culturele, sportieve en sociale activiteiten die Amsterdam biedt. Ook kun je lid worden van de studievereniging, of actief zijn in de opleidingscommissie of studentenraad van jouw faculteit.

FMG Sociologisch EpiCentrum

Studievereniging

SEC (Sociologisch EpiCentrum), de studievereniging voor studenten Sociologie, verzorgt onder meer het introductieweekend, de verkoop van studieboeken en een reis naar het buitenland. Door het jaar heen organiseert SEC activiteiten als lezingen, borrels en feesten.

Een studievereniging doet overigens niet aan ontgroening; die vind je alleen bij bepaalde studentenverenigingen.

www.sociologen.nl

Sociologie Mokum SOMO

Tijdschrift Sociologie Mokum (SOMO)

Kijk ook eens naar het blad SOMO (Sociologie Mokum); waar studenten en docenten opiniestukken publiceren over wat hen beweegt. 

Studenteninvloed

Studenten kunnen zich tot de opleidingscommissie richten met opmerkingen over het onderwijsprogramma en de inrichting ervan. Jaarlijks worden twee studenten in de opleidingscommissie gekozen. Ook jij kunt je dus verkiesbaar stellen en je stem laten horen. Daarnaast kun je zitting nemen in de studentenraad van jouw faculteit of in de centrale studentenraad.

www.ocsociologie.nl

www.studentenraad.nl

Amsterdam United

Studentenplatform Amsterdam United

Amsterdam United (AU) is hét super diverse studentenplatform van de Universiteit van Amsterdam. Amsterdam United wil van de UvA een universiteit maken waar diversiteit centraal staat door

  • het organiseren van open activiteiten zoals filmavonden, lezingen en debatten met betrekking tot diversiteit
  • het opzetten van speciale projecten waarbij AU bijvoorbeeld studenten met diverse achtergronden begeleidt tijdens hun studie.

'Diversiteit' betreft zowel culturele, religieuze, politieke als seksuele diversiteit. Amsterdam United streeft ernaar dat elke student zich vrij voelt om zijn of haar identiteit vorm te geven en te uiten. 

Bestuur Amsterdam United
Bestuur Amsterdam United

Amsterdam United op Facebook

Campagne I, Too, Am UvA

Amsterdam United op Amsterdamse TV-zender AT5

Sport en cultuur

Als je na college wilt sporten, dan kun je terecht in ons Universitair Sport Centrum (USC). Volg je liever een cursus fotografie of toneel? Ga dan naar CREA, de culturele organisatie van de UvA.

www.usc.uva.nl

www.crea.uva.nl