Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Arbeidsmarkt

Dankzij de uitstekende kennis van de taal en de regio zijn de beroepsmogelijkheden na je studie uitgebreid en divers.

Vaardigheden

Na afloop van de studie kun je goed communiceren in het Spaans, met kennis van de taal in verschillende contexten. Afhankelijk van je major heb je daarnaast ofwel grote kennis van de Spaanstalige cultuur, waardoor je in staat bent om succesvol in een Spaanstalige werkomgeving te functioneren, ofwel grote kennis van de Latijns-Amerikaanse samenleving, waardoor je in staat bent om succesvol te functioneren in een internationale werkomgeving waarin het contact met Latijns-Amerika van belang is.

Arbeidsperspectief

Spanje is één van de grotere landen binnen de Europese Unie, en een belangrijke handelspartner van Nederland. Latijns Amerika is bovendien momenteel één van de belangrijkste economische groeigebieden van de wereld is. De Europese wortels hebben historisch gezorgd voor een sterke oriëntering op Europa. Zowel in Europa als in Latijns-Amerika zelf wordt er groot belang gehecht aan de relatie tussen de gebieden. Met behulp van een goede kennis van de taal, biedt brede kennis van Spanje en Latijns-Amerika dus uitgebreide beroepsmogelijkheden, o.a. bij ministeries en internationale organisaties. 

Beroepsmogelijkheden

Afgestudeerden van de BA Spaanse en Spaans-Amerikaanse taal en cultuur hebben succesvolle carrières opgebouwd in multinationale bedrijven, internationale organisaties, de media, de journalistiek, het onderwijs, uitgeverijen, de vertaalwereld. Afgestudeerden in de Latijns-Amerika Studies zijn werkzaam op ambassades, bij multinationale bedrijven,  in internationale organisaties, de media, de journalistiek of het onderwijs. Veel van onze afgestudeerden werken nu bijvoorbeeld als:

  • medewerker op ministeries en bij internationale organisaties;
  • vertaler bij uitgeverijen en vertaalbureaus;
  • tolk bij Europese overheden;
  • medewerker in de cultuursector, de reiswereld, de bankensector en het bedrijfsleven;
  • journalist bij (nieuwe) media;
  • docent in het onderwijs.

Verder studeren na je bachelor?

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een masterprogramma.