Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Masterfase

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een master. De UvA heeft meer dan 220 masterprogramma’s, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn.

Toelatingseisen

Voor veel masterprogramma's gelden instroomeisen en/of een selectieprocedure. Vaak moet je al tijdens je bachelor bepaalde vakken of een specifieke minor hebben gevolgd. Daarom is het verstandig om tijdig in je planning rekening te houden met de toelatingseisen van het masterprogramma dat je interesseert.

Eenjarige masters

Met het bachelordiploma Spaanse taal en cultuur heb je toegang tot de eenjarige (60 EC) masterprogramma's:

Duale masters

Je kunt ook kiezen voor een duaal masterprogramma: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Met een bachelordiploma Spaanse taal en cultuur heb je toegang tot de duale masters:

Onderzoeksmasters

Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure, waarbij met name gekeken wordt naar de invulling van je bachelor, de behaalde studieresultaten en je scriptie. Met een bachelordiploma Spaanse taal en cultuur kun je je aanmelden voor de onderzoeksmasters:

Wil je in aanmerking komen voor Linguistics of Literary Studies, dan is het raadzaam om in je keuzeruimte colleges Taalwetenschap of Literatuurwetenschap te volgen.

Lerarenopleiding Spaans

Het is mogelijk om tijdens je bachelor een lesbevoegdheid te behalen. Je volgt dan de minor Educatie (30 EC) waarbij je een theoretische opleiding combineert met een stage op een middelbare school. Samen met je bachelorbul krijg je dan een beperkte tweedegraads lesbevoegdheid. Als je vervolgens een eerstegraads lesbevoegdheid wilt halen, volg je eerst een master op het gebied van Spaanse taal en cultuur. Hierna is de Lerarenopleiding Spaans 30 EC. Als je de minor Educatie niet hebt gevolgd, dan is de Lerarenopleiding Spaans na je master 60 EC.

Overige masterprogramma's

Afhankelijk van de invulling van je minor en keuzeruimte heb je in sommige gevallen ook toegang tot een andere masters waarvoor uitgebreidere instroomeisen gelden. Kijk op de UvA Masteropleidingen voor een overzicht van alle masters: