Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies
Vergelijk

Major Latijns-Amerika studies

De major Latijns-Amerika Studies leidt op tot specifieke deskundigheid op het gebied van de Latijns-Amerikaanse regio. Je verwerft in deze major grondig sociaalwetenschappelijk inzicht in de sociale en culturele dynamiek van Latijns-Amerika.

  • Vanuit de overeenkomsten en verschillen tussen Latijns-Amerikaanse samenlevingen – van Mexico tot Brazilië en Chili – leer je politieke, sociaaleconomische en culturele ontwikkelingen te begrijpen en verklaren, zowel in een regionale als in een mondiale context.
  • Binnen de brede kaders van de Latijns-Amerikaanse regiostudies kijken we enerzijds naar specifieke thema’s zoals stedelijk Latijns-Amerika of ecologische duurzaamheid en anderzijds naar deelregio’s zoals de Andes en Brazilië. Deze studie verschaft je de kennis en vaardigheden die je in staat stellen om bij te dragen aan de verspreiding van kennis over Latijns-Amerika in de vorm van beleidsadviezen, onderzoek of publicaties.
  • De vakken worden op een enkele uitzondering na in het Engels gegeven.
  • De modules zijn nauw verbonden met het onderzoek van de CEDLA-docenten zodat je rechtstreeks kennismaakt met specifieke case studies en problemen in de regio.
  • Na een inleidende module over hedendaags Latijns-Amerika richt een deel van de vakken zich op de sociaaleconomische en politieke dynamiek (denk bijvoorbeeld aan de politieke veranderingen in Cuba) terwijl een ander deel focust op culturele ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van identiteit, gender en visuele cultuur.
  • Ook volg je modules die je voorbereiden op het uitvoeren van empirisch onderzoek in Latijns-Amerika en op het werkveld van de internationale samenwerking.
  • Aan het eind van de studie schrijf je een scriptie, in principe in het Engels, waarin je blijk geeft van je analytische en theoretische capaciteiten. Hiervoor kies je op grond van je eigen interesse zelf het onderwerp.

Kijk ook bij de andere major: Spaanse en Spaans-Amerikaanse taal en cultuur.