Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies
Vergelijk

Major Spaanse en Spaans-Amerikaanse taal en cultuur

De major Spaanse en Spaans-Amerikaanse taal en cultuur leidt op tot deskundige op het gebied van de Spaanstalige wereld, met een vloeiende beheersing van het Spaans en een grondige kennis van de Spaanstalige samenleving en cultuur, in al haar facetten.

  • Via de cultuur, literatuur, film, taal benader je de maatschappelijke, politieke en historische context van de Spaanstalige wereld, waardoor je bij uitstek in staat bent alle aspecten ervan te analyseren en begrijpen, en zowel op sociaal gebied als op het professionele vlak uitstekend te functioneren.
  • De focus ligt op de taal en cultuur van Spanje en Spaans-Amerika.
  • De vakken worden op een enkele uitzondering na in het Spaans gegeven, waardoor je continu met de Spaanse taal in contact bent.
  • Behalve de algemene taalvaardigheidscolleges zijn er ook specifiekere taalmodules als Español para fines específicos en Vertalen.
  • Daarnaast volg je thematische modules op het gebied van taal en cultuur van Spanje en Spaans-Amerika, waarin thema’s worden behandeld als identiteit, geweld, politiek, film, kunst, literatuur, taalvariatie, historische ontwikkeling van het Spaans en taalstructuur.
  • Aan het eind van de studie schrijf je een scriptie in het Spaans, waarin je blijk geeft van je analytische en theoretische capaciteiten. Hiervoor kies je op grond van je eigen interesse zelf het onderwerp.

 

Kijk ook bij de andere major: Latijns-Amerika studies.