Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor Taal en communicatie (Nederlandse taal en cultuur)

Taal en communicatie (Nederlandse taal en cultuur)

In de bachelor Taal en communicatie leer je hoe taal wordt gebruikt om te informeren en te overtuigen. Ook leer je een moderne vreemde taal. Deze combinatie is uniek in Nederland.

Houd me op de hoogte

Hoe schrijf ik me in?

Communiceren, argumenteren en overtuigen

Bij succesvol communiceren komt heel wat kijken. Wil je mensen enthousiast maken voor een voorstel of ze ervan overtuigen dat een plan goed is, dan moet je niet alleen je ideeën op een duidelijke manier formuleren, maar ook zorgen dat je de juiste argumenten kiest voor je publiek. In de bachelor Taal en communicatie bestudeer je de theorieën en ontwikkel je de praktische vaardigheden die nodig zijn om in uiteenlopende situaties effectief te communiceren. 

Een moderne vreemde taal erbij

Als onderdeel van het bachelorprogramma Taal en communicatie kies je ook een moderne vreemde taal. Onze maatschappij vraagt om mensen die in verschillende talen op een overtuigende manier kunnen communiceren. De opleiding speelt op die behoefte in.

Bekijk het studieprogramma

Taal en communicatie iets voor jou?

  • Je hebt gevoel voor taal en houdt ervan om heel precies naar teksten te kijken.
  • Je hebt belangstelling voor argumentatie en voor de manier waarop mensen in discussies strategisch te werk gaan om hun doelen te bereiken.
  • Je kunt analytisch denken en bent geïnteresseerd in het beoordelen van schriftelijke en mondelinge communicatie.
  • Je wilt later gaan werken als communicatie-adviseur, journalist, tekstschrijver, voorlichter, redacteur of social media consultant.

Wat zijn de toelatingseisen?

 Waarom Taal en communicatie aan de UvA?

  • De bachelor Taal en communicatie wordt alleen aan de Universiteit van Amsterdam aangeboden. De opleiding combineert de studie van communicatie en argumentatie met het leren van een moderne Europese taal.
  • Als student is er voldoende ruimte om een studiepad te kiezen dat past bij je talent, belangstelling en ambities. Je kunt bij onze kleinschalige opleiding rekenen op persoonlijke begeleiding en advies.
  • Binnen je bachelor volg je keuzevakken en een minor in andere studierichtingen. Ook kun je stage lopen of een periode in het buitenland studeren.
  • Met zijn vele uitgeverijen, communicatiebureaus, kranten en tijdschriften is een stageplek in Amsterdam niet moeilijk te vinden.

Lees hier over de keuzeruimte en minors

Studeren in deeltijd

Je kunt de UvA-bachelor Taal en communicatie ook in deeltijd volgen. Er is geen apart deeltijdprogramma: je volgt dezelfde colleges als de voltijdstudenten. Deeltijdstudenten halen 36 studiepunten per jaar. De studieduur is maximaal zes jaar, afhankelijk van eventuele vrijstellingen voor keuzevakken.

Voorlichting en contact

Download brochure
Taal en communicatie (Nederlandse taal en cultuur)
Diploma BA Nederlandse taal en cultuur
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 56804