Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Theaterwetenschap
Opslaan in favorieten

Online open dag

Wil je weten of Theaterwetenschap echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Wat houdt deze studie in?

Ontdek in 4 minuten wat de bachelor Theaterwetenschap aan de UvA inhoudt, waarom het uniek is en wat de ervaringen zijn van docent Cock Dieleman en studenten Rixt en Sarnia.

Bachelorweek: Meet & Ask

Maak de juiste studiekeuze en ontdek welke opleiding écht bij jou past (en of de UvA bij jou past). Kom erachter tijdens onze online Meet & Ask sessies waarbij je een korte presentatie bijwoont en live al je vragen over de opleiding kunt te stellen aan docenten en studenten. Onze volgende Meet & Ask vindt plaats tijdens de UvA Bachelorweek, in maart 2022.

Theorie en Praktijk

Hoe is het om Theaterwetenschappen te studeren? In deze video delen een student en docent hun ervaringen met de bacheloropleiding aan de Universiteit van Amsterdam. 'Via theater bestudeer je ook de mens'.

Verken je campus

Waar ga je straks studeren? Bekijk je campus online op de interactieve kaart. Of kom langs op locatie en doe de campustour via onze campustour-app.

Veelgestelde vragen

  • Wat kan ik na mijn studie doen?

    Na afronding van deze opleiding kun je een master doen of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Na je studie’.

  • Kan ik deze opleiding ook in deeltijd volgen?

    Ja, deze opleiding wordt ook in deeltijd aangeboden. Je volgt dezelfde colleges als de voltijdstudenten. Deeltijdstudenten halen 36 studiepunten per jaar. De studieduur is maximaal zes jaar, afhankelijk van eventuele vrijstellingen voor keuzevakken.

  • Hoe vind ik een kamer en helpt de UvA daarbij?

    Het vinden van een kamer in Amsterdam is vaak lastig door de grote vraag naar studentenwoningen, maar door op tijd te beginnen en goed te zoeken lukt het op termijn meestal wel om iets te vinden. Veel studenten vinden een kamer via-via of via social media. Voor eerstejaars bachelorsstudenten die verder dan 40 kilometer van Amsterdam wonen is er een voorrangsregeling, waarmee zij de kans op het vinden van een kamer aanzienlijk vergroten.

Meer weten over Theaterwetenschap? Download de brochure of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.

Louka
Dag iedereen! Ik ben Louka. Heb je een vraag over deze opleiding? Vraag het aan mij via Instagram.
Stel je vraag aan Louka