Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Collegegeld en kosten

Bachelor Universitaire Pabo van Amsterdam

Collegegeld

Via de Collegegeldmeter bereken je het collegegeld. Je kunt de Universitaire Pabo van Amsterdam niet in deeltijd volgen.

Voor de Universitaire Pabo van Amsterdam (UPvA) heb je twee inschrijvingen bij Studielink, een bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en een bij de Universiteit van Amsterdam (UvA). Je betaalt maar één keer collegegeld. Omdat je eerste inschrijving (hoofdstudie) is bij de Universitaire Pabo van Amsterdam aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) betaal je je collegegeld aan de HvA. Vervolgens dien je bij de UvA aan te tonen dat je collegegeld hebt betaald bij de HvA. Dit doe je door een Bewijs van Betaling aan te vragen bij de studentenadministratie van de HvA via het digitaal servicepunt. De HvA zorgt ervoor dat dit door jou aangevraagde bewijs bij de Centrale Studentenadministratie van de UvA terecht komt. 

Wanneer je als UPvA-student studiefinanciering en/of een OV-kaart aan wilt vragen bij DUO, dan doe je dit voor de eerste inschrijving bij de HvA. Bij het aanvragen van de studiefinanciering is er geen aparte optie voor de Universitaire Pabo en dien je te kiezen voor de reguliere Pabo bij de HvA.

Let op: de collegegeldmeter werkt niet in Safari.

Studiekosten

De kosten voor boeken en ander studiemateriaal bedragen ongeveer € 600 per jaar.

Kijk op de website van het NIBUD voor meer informatie over financiën tijdens je studie.