Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Universitaire Pabo van Amsterdam
Vergelijk

Thema: Nationale onderwijsweek

Ieder jaar wordt in Nederland gedurende de eerste week van oktober de kracht en pracht van het onderwijs gevierd: de Nationale onderwijsweek. In die week valt ook de internationale Dag van de Leraar op 5 oktober. Hieronder vertellen UPvA-studenten en -docenten waarom het leraarschap zo belangrijk, mooi en bevredigend is.

Sterre Vreeburg

Ik wil leraar worden omdat het een vak is waarbij je echt iets kunt betekenen voor de kinderen. Je bouwt een band met ze op en hebt veel verantwoordelijkheden maar hierdoor kun je juist ook echt een positieve invloed zijn. Daarnaast zijn kinderen een heerlijke doelgroep om mee te werken doordat ze zo oprecht, nieuwsgierig en leergierig zijn. Ik heb voor de UPvA gekozen omdat ze naast de leerzame praktijk ook veel verdieping in de theorie bieden, iets wat ik miste bij mijn vorige opleiding. Daarnaast leren we veel over onderzoek en het uitvoeren hiervan, wat een handig handvat biedt als je naast het zijn van een goede leraar ook ambitie hebt om het onderwijs te verbeteren.

Sterre Vreeburg, 1e-jaars-student Universitaire Pabo van Amsterdam

Sven Goudsblom

Het allermooiste aan het leraarschap is de mogelijkheid om een veilige, rijke en interessante leeromgeving te bieden aan kinderen die onderling, gelukkig, allemaal anders zijn. In deze omgeving heb je als docent vervolgens ook de mogelijkheid om zwaardere onderwerpen te bespreken. Het positieve effect dat jij op de kinderen en op hun ontwikkeling kan hebben spreekt mij daarnaast ook erg aan. Ik heb voor de UPvA gekozen omdat ik het belangrijk vind om kritisch naar onderwijs en lesgeven te kijken. Het onderwijs is namelijk nooit af!

Sven Goudsblom, 2e-jaars-student Universitaire Pabo van Amsterdam

Maud van Keulen

Bij de UPvA word ik als student ondersteund in mijn persoonlijke ontwikkeling op de opleiding tot academisch leerkracht. Naast de leerkrachtvaardigheden leer ik vanuit een wetenschappelijke onderbouwing onderzoek te doen. Ik word breed opgeleid om buiten de kaders te durven denken. Ik sta dichtbij de theorie en de praktijk, want alles wat ik in de colleges hebt geleerd, kan ik gelijk uitproberen tijdens mijn stage. Dit maakt dat ik gericht kijk naar het onderwijs en mijn eigen visie op onderwijs creëer. Zo vind ik het erg belangrijk om de talenten van kinderen te zien en het beste in hen naar boven te halen.

Maud van Keulen, 3e-jaars-student Universitaire Pabo van Amsterdam

Fadie Hanna

Als leraar draag je iets bij aan de wereld. Het is heel dankbaar werk. Je brengt leerlingen de basis bij waar zij hun hele leven iets aan hebben en jij speelt een belangrijke rol in de persoonlijke en sociale ontwikkeling van deze leerlingen.

Fadie Hanna, docent Universitaire Pabo van Amsterdam

Erna van Hest

Wie wil er niet aan de basis staan van de talentontwikkeling van jonge kinderen? Ze goed leren lezen en rekenen, maar ze ook prikkelen, leren onderzoeken en filosoferen. En natuurlijk er voor ze zijn als ze op school of persoonlijk een steuntje in de rug nodig hebben. Als leraar kun je het verschil maken voor kinderen en bouw je mee aan hun toekomst. Bij de UPvA leiden we je in vier jaar op tot academische leraar. Je leert de kneepjes van het lesgeven, maar verdiept je ook in pedagogische en onderwijskundige vraagstukken en in het doen van onderzoek naar de onderwijspraktijk. En als je geïnteresseerd bent in internationaal onderwijs, kun je je daar vanaf je tweede jaar in specialiseren. Veel mogelijkheden dus om je te ontwikkelen tot een vakbekwame leraar die een goede koppeling weet te leggen tussen theorie en praktijk en die weet wat kinderen nodig hebben. En dit alles onder begeleiding van een deskundig en enthousiast team van docenten. En….. ook niet onbelangrijk, na je afstuderen heb je gegarandeerd een baan!

Erna van Hest, Directeur College Child development and Education

Andere thema's

Een overzicht van andere actuele thema's die raken aan het vakgebied van de Universitaire Pabo van Amsterdam vind je hier.

Terug naar het Open Huis van de bachelor Universitaire Pabo van Amsterdam