Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Universitaire Pabo van Amsterdam
Opslaan in favorieten

Thema: De Grote Rekendag

De Grote Rekendag op 24 maart is een dag voor groep 1 tot en met 8 die helemaal in het teken staat van rekenen. Het is een dag van onderzoekend leren en speelse opdrachten. Een dag die laat zien dat rekenen meer is dan alleen sommen maken. Een dag die laat zien hoe leuk rekenen kan zijn. Ter gelegenheid van de Grote Rekendag vertelt rekendocent Loek Spitz meer over de rekendidactiek op de UPvA en laten studenten Maud en Kyra zien hoe je in coronatijd een leuke rekenles geeft.

Kennisclip Rekendidactiek op de UPvA

Rekendocent Loek Spitz vertelt in deze video meer over de opbouw van de rekenlijn en rekendidactiek die wordt gegeven op de Universitaire Pabo van Amsterdam.

Rekenlessen in coronatijd

Tijdens de corona-lockdown zijn er veel lessen voor de basisschool op afstand gegeven, bijvoorbeeld met behulp van filmpjes. Het is natuurlijk zonde om al die filmpjes maar één keer te gebruiken, en daarom heeft onze rekendocent Loek Spitz een site ontwikkeld waar filmpjes van rekenlessen gedeeld kunnen worden. Verschillende leerkrachten hebben al aan bijgedragen. Hieronder zie je de filmpjes van UPvA-studenten Maud en Kyra. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op de site rekenmaar.org.

Zandkoekjes bakken

In dit filmpje geeft Maud op betekenisvolle wijze invulling aan meten in groep 5. De leerlingen kunnen echt zelf thuis meedoen om zandkoekjes te bakken. Daarmee komen ze in aanraking met allerlei referentiematen op het gebied van gewicht.

Klokkijken met halve uren

In dit filmpje geeft Kyra uitleg en bijbehorende opdrachten voor het werken met halve uren op de klok.

Andere thema's

Een overzicht van andere actuele thema's die raken aan het vakgebied van de Universitaire Pabo van Amsterdam vind je hier.

Terug naar het Open Huis van de bachelor Universitaire Pabo van Amsterdam