Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor Universitaire Pabo van Amsterdam

Waarom de Universitaire Pabo van Amsterdam? (UPvA)

Wetenschap én praktijk

Over lesgeven, leren en ontwikkelen bestaan meerdere opvattingen die je goed kunt gebruiken in de praktijk van de basisschool. Daarom zijn vakken als pedagogische wetenschappen, onderwijskunde en psychologie zo belangrijk als basis voor het beroep leerkracht. Ook in de schoolvakken, zoals rekenen en taal is er sprake van veel wetenschappelijke kennis die direct in school toegepast kan worden.

Samenwerking met de basisscholen in Amsterdam

Je loopt stage op een opleidingsschool, in en om Amsterdam. Je staat daar voor de klas en je doet  onderzoek. Docenten van de UPvA en de opleidingsschool begeleiden je op school bij het opdoen van leerkrachtvaardigheden en het doen van onderzoek.

Grootstedelijke dynamiek

Amsterdam staat als voorbeeld van grote stadsproblematiek centraal. Je leert daar over de rijkdom aan cultuur en culturen, (mogelijke) taalachterstand bij jonge kinderen en grootstedelijke problematiek.

Twee bachelordiploma's

Na afronding van de Universitaire Pabo van Amsterdam krijg je twee volwaardige diploma's: een hbo bachelor leraar basisonderwijs (Bachelor of Education) en een universitaire bachelor Pedagogische wetenschappen (Bachelor of Science, BSc), vrij programma.

Kwaliteit en traditie

Zowel de UvA als de HvA heeft een rijke traditie op het gebied van lerarenopleidingen.

Studeren in het hart van Amsterdam

Samenwerking met Werkplaats Onderwijsonderzoek Amsterdam: diversiteit

Er bestaat een nauwe samenwerking met de Werkplaats Onderwijsonderzoek Amsterdam. In de Werkplaats wordt samen met scholen onderzoek gedaan naar processen in en om de klas om zo de handelingsbekwaamheid van leerkrachten op het gebied van diversiteit te vergroten. 

Lees hier meer