Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor Wiskunde

UvA Webklas wiskunde 2019: Het Mandelbrot-mysterie

Zit je volgend schooljaar in 5 of 6 vwo en wil je een goed beeld krijgen van wiskunde aan de universiteit? Doe dan mee aan de UvA Webklas wiskunde 2019: Het Mandelbrot-mysterie. De webklas draait in november 2019.

Fractals-Mandelbrot

Het Mandelbrot-mysterie

De Mandelbrotverzameling staat vooral bekend om zijn prachtige plaatjes en inzoomanimaties. Zij heeft echter ook een diepe wiskundige betekenis, bijvoorbeeld in de chaostheorie. Chaostheorie speelt een belangrijke rol bij het voorspellen van het weer, het bestuderen van de populatiegroei en het berekenen van satellietbanen.

Over de webklas

De webklas is een korte introductiecursus in de wiskunde die je vanuit huis kunt doen. Via internet heb je contact met je docenten en medestudenten. Met deze online cursus kun je erachter komen of je een studie wiskunde interessant vindt. Je krijgt les van dr. Han Peters van de Universiteit van Amsterdam en Kees Temme, docent aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum.

Meer informatie en inschrijven

Meer informatie over de webklas staat op de website van de Betapartners Academie. Via die website kun je je ook inschrijven.

Webklas Mandelbrot-mysterie: informatie en inschrijven