Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english
Lerarenopleiding

TeachForAmsterdam (zij-instroom schoolvak Informatica)

Opslaan in favorieten

Ben je een bevlogen IT’er die ook les wil geven om anderen net zo gepassioneerd te maken? Via TeachForAmsterdam kun je de passie die je in je werk stopt, ook overbrengen op de volgende generatie. Combineer je techbaan met je studie, en haal binnen twee jaar je eerstegraads lesbevoegdheid voor het schoolvak Informatica.

 • Wat zijn de toelatingseisen?

  Om deel te kunnen nemen aan de opleiding moet je:

  • in het bezit zijn van een universitaire bachelor in Informatica (of een aan informatica verwante universitaire bachelor, zoals Computer Science, Data Science, Kunstmatige intelligentie, etc.);
  • in het bezit zijn van een afgeronde academische master.
 • Hoe is het programma opgebouwd?

  Met TeachForAmsterdam volg je een dag in de week colleges aan de Interfacutaire Lerarenopleidingen (ILO) van de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast loop je een dag in de week stage op een middelbare school. Hierbij word je begeleid door een ervaren vakdocent. De overige drie dagen werk je voor een techbedrijf in de regio van Amsterdam. Op die manier kan je het leraarschap combineren met een baan in het bedrijfsleven en blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  Als je er voor kiest om het programma aan de UvA te volgen, dan volg je colleges op de donderdag. Het programma ziet er als volgt uit:

  Semester 1
  (September 2019 - Januari 2020)

  Semester 2
  (Februari 2020 - Juli 2020)

  Semester 3
  (September 2020 - Januari 2021)

  Semester 4
  (Februari 2021 - Juli 2021)

 • Wat is TeachForAmsterdam?

  TeachForAmsterdam is een non-profit programma met de ambitie om het tekort aan informaticadocenten op te lossen door gepassioneerde IT’ers hun werk te laten combineren met een praktijkstudie tot docent. Het tekort aan informaticadocenten wordt steeds groter, terwijl het vak voor jongeren steeds belangrijker wordt. Om daar iets aan te doen, combineert TeachForAmsterdam twee werelden, namelijk werken als IT’er én het voor de klas staan als informaticadocent. Zo lossen we zowel een korte termijn als een lange termijnprobleem op: de noodzaak van meer informaticadocenten en onze jeugd meer digitale vaardigheden bijbrengen.

Lesson of coding voor TeachForAmsterdam
TeachForAmsterdam, bron: mediaphotos via iStockphoto.com
Feiten & cijfers
Vorm Deeltijd
Studielast 60 EC, 24 maanden
Voertaal Nederlands
Toelatingseisen Vooropleiding nodig
Start September