Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Lerarenopleiding Algemene economie

Master of Science Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen, track Algemene economie

Kom kennismaken

De Interfacultaire lerarenopleidingen zijn bezig met het ontwikkelen van een aantal online voorlichtingsactiviteiten om je een zo compleet mogelijke indruk te geven. Ontdek wat de opleiding inhoudt, kijk rond op de campus en stel je vragen aan studenten van de opleiding.

Waarom de Lerarenopleiding Algemene economie?

Of het nu gaat om de werking van de huizenmarkt, het verklaren van het conjunctuurverloop, of het begrijpen van handelsoorlogen tussen landen, Algemene Economie is en blijft een schoolvak waarin de actualiteit aan de orde van de dag is.

Tegelijkertijd is Algemene Economie voor leerlingen een lastig vak, vooral  vanwege het taalgebruik en het rekenwerk. Hulp en uitleg van goede docenten hebben ze heel hard nodig. Bovendien heeft het onderwijs een ernstig tekort aan goed opgeleide eerstegraads Economiedocenten. Er is dus meer dan voldoende werkgelegenheid voor algemeen economen in het voortgezet onderwijs.

Lerarenopleiding Algemene economie
Diploma MSc Leraar VHO in de Mens- en Maatschappijwetenschappen, track Algemene Economie
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd , deeltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start Februari , september
CROHO-code 68535