Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Arbeid en onderneming (Arbeidsrecht)

Arbeid en onderneming (Arbeidsrecht)

Arbeid en onderneming is een track binnen de master Arbeidsrecht, die ook geschikt is voor een combinatie van werken en studeren. Een flexibele mastertrack voor studenten die graag over de grenzen van hun vakgebied heen kijken.

Inschrijven

Houd me op de hoogte

Eerste Nederlandse master Arbeidsrecht

Arbeid en onderneming valt onder de masteropleiding Arbeidsrecht. De UvA had als eerste Nederlandse universiteit een master in het arbeidsrecht. We werken dan ook al jaren nauw samen met Amsterdamse onderzoeksinstituten. Door de lange geschiedenis van de opleiding is er zowel diepgaande als brede academische kennis opgebouwd op het gebied van arbeidsrecht.

We bieden een flexibel studieprogramma dat ook geschikt is voor werkende studenten en we staan letterlijk met één been in de praktijk. Amsterdam is immers de ‘labour law capital’ met al zijn gespecialiseerde advocatenkantoren en arbeidsrechtelijke organisaties.

Download de factsheet (pdf)

De inhoud van de track Arbeid en onderneming

Arbeid en onderneming is een brede master die echt van deze tijd is. Je focust regelmatig op interessante, actuele ontwikkelingen waarmee ondernemingen te maken hebben, zoals de invloed van Europa, mondialisering en privatisering, en:

  • we hebben een eigen academisch onderzoeksinstituut op het gebied van arbeid: AIAS-HSI. Een enorme bron van kennis.
  • we hebben uitstekende connecties met de grote kantoren in de regio, gunstig voor een snelle start van jouw juridische carrière.
  • de opleiding reikt zowel over de grenzen van het juridisch vakgebied als over onze landsgrenzen; de insteek is duidelijk Europees.

Onze aanpak is gericht op actieve participatie. Daarom werken we in kleine groepen. Na succesvolle afronding van het programma ontvang je een masterdiploma Arbeidsrecht en de titel Master of Laws (LLM).

Bekijk het curriculum

Voor wie is deze mastertrack bedoeld?

De track Arbeid en onderneming is speciaal voor studenten die naast arbeidsrecht ook geïnteresseerd zijn in fusies en overnames, de gevolgen van reorganisaties of innovaties en hoe bedrijven hun positie in de markt kunnen verbeteren. Er is veel behoefte aan juristen die expertise hebben op het gebied van arbeid én onderneming.

Direct inschrijven

Deze mastertrack is direct toegankelijk voor studenten met een universitair juridisch bachelordiploma van de UvA of een andere Nederlandse universiteit. Ook werkende juristen met tenminste een afgerond universitair juridisch diploma hebben direct toegang tot de opleiding. Je kunt starten in september of februari en deeltijd is mogelijk. Heb je geen universitair juridisch bachelordiploma? Er zijn schakelprogramma's voor wo- en hbo-studenten.

Direct inschrijven met DigiD

Meer informatie over toelating en inschrijving

Twee vrouwelijke rechtenstudenten buiten op de campus
Heb je vragen over de opleiding of de locatie? Kijk dan in het menu bij Contact. We helpen je graag.

Wist je dat …

... de Amsterdamse Studievereniging ArbeidsRecht (ASAR) dé studievereniging is voor (master)studenten die geïnteresseerd zijn in het arbeidsrecht? Meer over ASAR.

Kerngegevens

Arbeid en onderneming (Arbeidsrecht)
Diploma LLM Arbeidsrecht
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start Februari, september
CROHO-code 60222