Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Van vmbo naar de rechtenfaculteit

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Waar een wil is, is een weg. Masterstudent Niluvar Rahimi heeft – zoals zij het zelf beschrijft – geen reguliere studieloopbaan gehad. Ze begon op het vmbo en deed vervolgens een mbo-opleiding. Daarna koos ze voor hbo-rechten en stapte ze na haar propedeuse over naar de UvA.

Niluvar testimonial arbeidsrecht

Momenteel volgt Niluvar aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid de track Arbeid en Onderneming binnen de master Arbeidsrecht. Waarom je voor de master Arbeidsrecht zou moeten kiezen? Het is heel herkenbaar zegt Niluvar. “Iedereen heeft wel eens te maken met een arbeidsrechtelijke kwestie. Of het nu een arbeidsovereenkomst is, of een conflict met je werkgever.”

Arbeidsrecht gaat over meer dan ruzie met je werkgever

Tegelijk benadrukt zij dat het zoveel meer is dan ‘ruzie met je werkgever’ of ‘op staande voet ontslagen worden’. “Onderwerpen zoals medezeggenschap, staking en overgang van onderneming, kwamen totaal niet bij mij op; tót ik de vakken ging volgen. Binnen deze master is er genoeg keuzeruimte in de te volgen vakken. Van sportrecht tot fusies en overnames.”

Stage en werkstudentschap

Niluvar deed haar master in twee jaar, omdat ze stage én een werkstudentschap wilde lopen. “Zeker een aanrader voor iedereen. Zo kon ik mijn kennis toepassen en ervaren hoe de praktijk er daadwerkelijk aan toe gaat. De stof is daarna niet meer alleen nog theorie.”