Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English
Master
Arbeidsrecht
Opslaan in favorieten

Online open dag

Wil je weten of deze studie echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

UvA Masterweek

Maak kennis met de UvA en onze opleidingen van 6 t/m 13 november 2021.

Wat houdt deze studie in?

In deze video vertellen studenten en docenten je wat je kunt verwachten van de studie Arbeidsrecht.

Meest gestelde vragen

 • Wat is de Amsterdam Law Practice?

  De Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt voor Nederland uniek ervaringsonderwijs aan. In Amsterdam Law Practice-vakken leer je door te reflecteren op wie je bent als jurist en hoe je in de toekomst wilt bijdragen aan de maatschappij. Je past je academische kennis van het recht en je geleerde vaardigheden toe door in de huid van een jurist te kruipen in echte of nagebootste zaken. Je werkt in clinics bijvoorbeeld mee aan echte zaken. Bij simulaties of law Labs wordt de praktijk nagebootst. 

  Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk en je leert in een kleine groep gemotiveerde studenten ook veel van elkaar. Binnen elk masterprogramma is het mogelijk om ten minste 6 ECTS aan ervaringsonderwijs te volgen en maximaal 12 ECTS. 

 • Is er een honoursprogramma voor masterstudenten?

  Ja, als je op zoek bent naar meer uitdaging en academische verdieping is het honoursprogramma Academic Excellence Track iets voor jou. Het programma is bedoeld voor excellente studenten met onderzoekstalent. Je kunt het honoursprogramma volgen in aanvulling op een van onze Nederlandstalige of Engelstalige juridische masters. Het selectieve programma combineert een vak over de verschillende benaderingen en methodes van juridisch onderzoek met een onderzoeksstage en de uitbreiding van de masterscriptie. 

 • Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt?

  Afgestudeerden van de master Arbeidsrecht komen bij diverse organisaties terecht: bedrijven, ministeries, sociale partners, advocatenkantoren, de rechterlijke macht, in de wetenschap en in het openbaar bestuur. Gemiddeld vinden alumni binnen vier maanden een eerste relevante baan binnen het Arbeidsrecht. Bijna een kwart van de studenten zoekt tijdens de master een betaalde stage en meer dan 60 % heeft in dat jaar een relevante bijbaan (bron: SEO economisch onderzoek 2020).

 • Wanneer is de deadline voor deze master?

  September-instroom

  De deadline voor de master Arbeidsrecht is 1 juni voor studenten met een Nederlandse nationaliteit. Dit is geen harde deadline. Aanmelden kan formeel nog tot 1 september, maar doe dit z.s.m. om je begin juli aan te kunnen melden voor vakken. Bij laat aanmelden is deelname aan gewenste vakken niet gegarandeerd.

  Februari-instroom

  De deadline voor de master Arbeidsrecht is 1 december voor studenten met een Nederlandse nationaliteit. Dit is geen harde deadline. Aanmelden kan formeel nog tot 1 februari, maar doe dit z.s.m. om je begin december aan te kunnen melden voor vakken. Bij laat aanmelden is deelname aan gewenste vakken niet gegarandeerd.

Wil je meer informatie over Arbeidsrecht? Download onze brochure en/of meld je aan. Dan houden we je op de hoogte van open dagen en ontwikkelingen rondom de studie.