Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Fiscaal recht
Vergelijk

Open dag

Wil je weten of deze studie echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Kom naar de campus

Download de Campus Tour App en bezoek wanneer het jou uitkomt de Roeterseilandcampus! Proef de sfeer, los quizvragen op en laat de campus tot leven komen via augmented en virtual reality.

Wat houdt deze studie in?

In deze video vertelt student Guido Bakker over de studie Fiscaal Recht.

Meest gestelde vragen

 • Hoe ziet het studieprogramma eruit?

  Het studieprogramma van de mastertrack Fiscaal recht vind je in de Studiegids.

 • Wat is de Amsterdam Law Practice?

  De Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt voor Nederland uniek ervaringsonderwijs aan. In het prijswinnende onderwijsprogramma de Amsterdam Law Practice leer je door te reflecteren op wie je bent als jurist en hoe je in de toekomst wilt bijdragen aan de maatschappij. Je past je academische kennis van het recht en je geleerde vaardigheden toe door in de huid van een jurist te kruipen in echte of nagebootste zaken. Je werkt in clinics bijvoorbeeld mee aan echte zaken. Bij simulaties of law Labs wordt de praktijk nagebootst.

  Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk en je leert in een kleine groep gemotiveerde studenten ook veel van elkaar. Binnen elk masterprogramma is het mogelijk om ten minste 6 ECTS aan ervaringsonderwijs te volgen en maximaal 12 ECTS.

 • Is er een honoursprogramma voor masterstudenten?

  Ja, als je op zoek bent naar meer uitdaging en academische verdieping is het honoursprogramma Academic Excellence Track iets voor jou. Het programma is bedoeld voor excellente studenten met onderzoekstalent. Je kunt het honoursprogramma volgen in aanvulling op een van onze Nederlandstalige of Engelstalige juridische masters. Het selectieve programma combineert een vak over de verschillende benaderingen en methodes van juridisch onderzoek met een onderzoeksstage en de uitbreiding van de masterscriptie. 

 • Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt?

  Fiscaal recht biedt een uitstekend carrièreperspectief en ruime keuze in specialismen binnen het fiscale werkveld. Afgestudeerden vinden gemiddeld binnen 3,3 maanden een baan bij belastingadvieskantoren, de belastingdienst, andere overheidsinstellingen, de rechterlijke macht, de advocatuur en uiteraard in het bedrijfsleven. Een betaalde stage (20%) en relevante bijbaan (77%) helpt hierbij.

 • Wat is een track?

  Fiscaal recht is een track van de master Fiscaal recht, een andere track binnen deze master is Internationaal en Europees belastingrecht. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Fiscaal recht en de titel Master of Laws (LLM).

Houd me op de hoogte

Wil je meer informatie over Fiscaal recht? Vraag de flyer aan en/of meld je aan. Dan houden we je op de hoogte van open dagen en ontwikkelingen rondom de studie.

Ask UvA

Docent Suzanne de Mol-Verver geeft antwoord op de vraag: Wat betekent Prinsjesdag voor een fiscalist?