Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master

Geneeskunde en Biomedical Sciences (dubbele master)

Vergelijk

Ben je 3e jaars student Dubbele Bachelor (DuBa) Geneeskunde en Biomedische wetenschappen of heb je eerder een biomedische of psychobiologische bachelor gedaan? Dan is de Dubbele Master (DuMa) Geneeskunde en Biomedical Sciences misschien wat voor jou!

Wat is de DuMa?

Het Dubbele Master (DuMa) programma Geneeskunde (GNK) en Biomedical Sciences (BMS)  is samengesteld uit bestaande varianten van de master Biomedical Sciences (BMS) en de master Geneeskunde (GNK); de "specific major" variant van de master Biomedical Sciences en de "verlengde wetenschappelijke stage" variant van de master Geneeskunde. Het totale DuMa programma is 8 weken langer dan het reguliere master GNK programma.

Voor wie is de DuMa bedoeld?

De DuMa opleiding heeft als doel artsen op te leiden, die in hun professionele carrière zelf goed experimenteel laboratorium onderzoek kunnen initiëren en ondersteunen. In principe ben je tot het DuMa programma toelaatbaar als je:

  • de  Dubbele Bachelor Biomedische Wetenschappen/Geneeskunde van de UvA gevolgd hebt, òf
  • als je de bachelor Geneeskunde aan de UvA gevolgd hebt (regulier of via zij-instroom) èn op een eerder moment al een biomedisch of psychobiologisch bachelor programma gevolgd hebt of een equivalent daarvan (aab een andere Nederlandse universiteit) dat toegang zou geven tot de reguliere master Biomedical Sciences aan de UvA.

Wanneer start de DuMa?

Het DuMa programma start in september 2022 met verplichte plenaire cursussen in de master Biomedical Sciences van in totaal 12 weken (18 EC), gevolgd door een wetenschappelijke stage van 20 weken (30 EC) en een literatuurscriptie van 8 weken. (12 EC). Vanaf ongeveer mei/juni 2023 kun je dan starten met de master Geneeskunde, maar desgewenst kan dat ook op een later moment.

Wil je in aanmerking komen voor de DuMa of wil je meer informatie?

Neem dan contact op met de coördinatoren van het programma, Dr. Jurgen Seppen (j.seppen@amc.uva.nl) als het om het Biomedical Sciences programma gaat en met Prof. dr. Roelof-Jan Oostra (r.j.oostra@amc.uva.nl) voor het Geneeskunde programma.

Meld je in ieder geval vóór 30 april 2022, 23.59 uur aan voor de master Biomedical Sciences, óók als je nog niet zeker weet of je in 2022 met de DuMa wil starten!

Feiten & cijfers
Diploma MSc
Vorm Voltijd
Studielast 205 EC, 37 maanden
Voertaal Nederlands, Engels
Start September