Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Geneeskunde
Opslaan in favorieten

Toelating en inschrijving

De masteropleiding geneeskunde is toegankelijk voor iedereen met een bachelordiploma van een Nederlandse of een buitenlandse instelling van hoger onderwijs, die aantoont dat hij beschikt over kennis, inzicht en vaardigheden op het niveau van de bacheloropleiding geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam, inclusief de benodigde taalvaardigheid. Hieraan voldoe je in ieder geval als je een bachelordiploma Geneeskunde van de faculteit der Geneeskunde behaald hebt aan de UvA. Je wordt ook toegelaten als je het schakeltraject hebt doorlopen en een verklaring toelating master Geneeskunde van de UvA hebt gekregen. Kijk voor de specifieke toelatingseisen voor de master Geneeskunde in het Onderwijs- en examenreglement (OER) van de masteropleiding Geneeskunde. 

Let op: de schakelprogramma's 2021-2022 en 2022-2023 zijn komen te vervallen. Je kunt je dus niet aanmelden voor de selectieprocedures. Per 15 juni 2021 en 15 juni 2022 starten géén nieuwe groepen schakelstudenten. 

Vanwege de invoering van een nieuw curriculum en de coronamaatregelen, kunnen we helaas tot nader order geen buitenlandse artsen toelaten, die het assessment van het CBGV hebben doorlopen en onderdelen van de opleiding Geneeskunde willen volgen bij AMC-UvA.