Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Toelatingseisen

Premaster Geneeskunde

Toelating tot de selectie pre-master

Om mee te doen aan de selectieprocedure van de pre-master moet je uiterlijk op 1 juli 2020 voldoen aan de toelatingseisen:

Toelatingseisen tot de selectieprocedure 

  • Nederlands wo-bachelordiploma binnen het domein Gezondheidszorg (het CROHO-register is hierin leidend);
  • Bachelor diploma van een Nederlands University College (liberal arts en sciences) met een major in the sciences;
  • Nederlands wo-diploma buiten het domein van de gezondheidszorg. Daarnaast dienen de vakken wiskunde A (of A1,2)  of B (of B1, B1,2), natuurkunde (1) en scheikunde (1) op vwo-niveau met een voldoende behaald te zijn;
  • Nederlands hbo-bachelordiploma. De vakken wiskunde A (of A1,2)  of B (of B1, B1,2), natuurkunde (1) en scheikunde (1) dienen op vwo-niveau met een voldoende behaald te zijn;

Voldoe je niet aan alle eisen, dan ben je deficiënt (niet-toelaatbaar).

Studeer je al geneeskunde aan een universiteit in Nederland of in het buitenland, of heb je al geneeskunde gestudeerd? Dan kom je niet in aanmerking voor deelname aan het zij-instroomprogramma.

Buitenlands bachelordiploma

Heb je een buitenlands bachelordiploma of een buitenlands middelbareschooldiploma, dan moet je bij inschrijving aangeven dat je een buitenlands diploma hebt behaald of gaat behalen. De vooropleidingen en je Nederlands worden dan beoordeeld aan de hand van alle documenten die je moet aanleveren. Op basis hiervan bepalen we eventuele deficiënties.