Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Studenten vertellen

Wat vinden studenten van de opleiding? Welke vakken zijn extra interessant en hebben ze nog tips?

Van vonnis naar Artificial Intelligence tool 

Riesa van Doorn testimonial Informatierecht

Riesa van Doorn volgde de master Informatierecht. 

‘Ik vind het uitdagend dat je als jurist de mogelijkheid hebt om creatief op ontwikkelingen in te spelen. Iets wat binnen het rechtsgebied Informatierecht nogal eens aan de orde is.'

 

'Binnen de master van het Instituut voor Informatierecht was er een project dat in samenwerking met advocatenkantoor Bureau Brandeis en start-up LexIQ is opgezet. Hierbij hielp ik met nog vier studenten bij de ontwikkeling van een Artificial Intelligence tool. Door het labelen van vonnissen omtrent de vrijheid van meningsuiting voedden wij het algoritme. Heel leerzaam om vonnissen zo grondig te analyseren. Mede omdat ik nu weet met wat voor soort omstandigheden een rechterlijke instantie rekening houdt bij het toe- of afwijzen van een specifieke vordering omtrent onrechtmatige perspublicaties. Informatierecht is een zeer intellectueel uitdagend rechtsgebied, waarbij je regelmatig nadenkt over nog onbeantwoorde vraagstukken.’

Lees ook de ervaringen van deze studenten

Jesse Faber - voorzitter SVIR

‘Het kleinschalige zorgt ervoor dat je je studiegenoten leert kennen’

Jesse Faber was voorzitter van de studievereniging. “Ik kende nog niet veel mensen in Amsterdam dus het leek me leuk om actief te worden bij de studievereniging. Het voorzitterschap van de SVIR biedt een ideale mogelijkheid om het maximale uit mijn master te halen”.

Lorena van den Berg

‘Iedereen is erg enthousiast over het rechtsgebied’

Lorena van den Berg ging aan de slag als juridisch adviseur en voorzitter bij Clinic Law Incubator. Hoe kwam ze tot dit besluit en wat is het precies?

Arthur Zimin

‘Informatierecht is overal, altijd actueel en constant in beweging’

Arthur Zimin was onderzoeksstagiair bij het IViR. Waarom is de master Informatierecht zo aantrekkelijk?

Studievereniging SViR

De Studievereniging voor Informatierecht, afgekort SViR, organiseert voor haar leden zowel studiegerelateerde als sociale activiteiten, van lezingen over privacy tot nieuwjaarsborrels en workshops bij advocatenkantoren.

Na de studie

Kevin van 't Klooster

‘Ik heb een fantastisch netwerk opgebouwd’

‘Het IViR is nu al een niet te onderschatten en waardevolle stepping stone gebleken.’ Kevin van 't Klooster is IP, Privacy & Media advocaat bij Osborne Clarke in Amsterdam.

Waar komen alumni Informatierecht zoal terecht?

IViR Alumni

De IViR Alumni is een netwerk voor afgestudeerden van de master Informatierecht en heeft als doel een schakel te vormen tussen het Instituut voor Informatierecht (IViR) en de vele oud-studenten. Jaarlijks wordt ten minste één speciaal evenement georganiseerd, zoals een informele borrel, lezing, seminar, workshop e.d.