Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english
Master
Informatierecht
Opslaan in favorieten

Open huis

UvA Masterweek
Maak kennis met de UvA en onze opleidingen van 6 t/m 13 november 2021.
Wat houdt deze studie in?
In deze video vertellen studenten en docenten over de studie Informatierecht.

Meest gestelde vragen

 • Hoe ziet het onderwijs in collegejaar 2021/2022 eruit i.v.m. het coronavirus?

  Wij begrijpen dat je je zorgen maakt over de aanhoudende situatie met betrekking tot het coronavirus, in aanloop naar het nieuwe studiejaar 2021-2022. Ons uitgangspunt is dat we in studiejaar 2021/2022 al het onderwijs op de campus aanbieden, zonder beperkingen. We willen heel graag weer terug naar de campus, naar fysiek onderwijs en elkaar ontmoeten. 

  Ervan uitgaande dat we weer op de campus kunnen lesgeven, bieden we geen mogelijkheid om de studie online te volgen. Natuurlijk zijn we afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de richtlijnen van de Nederlandse overheid. Als de situatie daarom vraagt zullen we naar een scenario van (gedeeltelijk) online onderwijs gaan. Zodra er meer informatie beschikbaar is, zullen we die op onze website plaatsen.

 • Wat is de Amsterdam Law Practice?

  De Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt voor Nederland uniek ervaringsonderwijs aan. In Amsterdam Law Practice-vakken leer je door te reflecteren op wie je bent als jurist en hoe je in de toekomst wilt bijdragen aan de maatschappij. Je past je academische kennis van het recht en je geleerde vaardigheden toe door in de huid van een jurist te kruipen in echte of nagebootste zaken. Je werkt in clinics bijvoorbeeld mee aan echte zaken. Bij simulaties of law Labs wordt de praktijk nagebootst. 

  Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk en je leert in een kleine groep gemotiveerde studenten ook veel van elkaar. Binnen elk masterprogramma is het mogelijk om ten minste 6 ECTS aan ervaringsonderwijs te volgen en maximaal 12 ECTS. 

 • Is er een honoursprogramma voor masterstudenten?

  Ja, als je op zoek bent naar meer uitdaging en academische verdieping is het honoursprogramma Academic Excellence Track iets voor jou. Het programma is bedoeld voor excellente studenten met onderzoekstalent. Je kunt het honoursprogramma volgen in aanvulling op een van onze Nederlandstalige of Engelstalige juridische masters. Het selectieve programma combineert een vak over de verschillende benaderingen en methodes van juridisch onderzoek met een onderzoeksstage en de uitbreiding van de masterscriptie. 

 • Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt?

  De vraag naar informatierechtjuristen van de UvA is groot. Door het hoge niveau en de discipline-overschrijdende aanpak in ons programma heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Onze alumni werken in de advocatuur en andere juridische dienstverlening, in het bedrijfsleven bij ICT, media e.a. sectoren, bij (semi) overheid, rechterlijke macht, maatschappelijke belangengroeperingen en Europese en internationale NGO’s.

  Gemiddeld vinden alumni binnen vijf maanden na hun afstuderen een eerste baan. Ongeveer 32% van de studenten heeft een betaalde stage en ruim 60% heeft tijdens de studie een relevante bijbaan, dit helpt bij het vinden van een eerste baan (bron: SEO economisch onderzoek 2020).

 • Wanneer is de deadline voor deze master?

  September-instroom

  De deadline voor de master Informatierecht is 1 mei. Om deel te kunnen nemen aan de selectieprocedure voor de master Informatierecht moet je voor 1 mei je verzoek tot toelating indienen. Let erop dat je daarom uiterlijk 30 april je inschrijfverzoek in Studielink doet.

Wil je meer informatie over Informatierecht? Download onze brochure en/of meld je aan. Dan houden we je op de hoogte van open dagen en ontwikkelingen rondom de studie.

Vragen? Stel ze aan een student!

Maxime
Masterstudent Informatierecht
Hoi, ik ben Maxime en ik studeer Informatierecht. Stuur me een vraag over de studie via Instagram en ik geef je antwoord!
Stel een vraag via Instagram
Ask UvA
Docent Ot van Daalen geeft antwoord op de vraag: Wat mag Facebook eigenlijk met je data doen?
Podcast
Luister naar de podcast van twee clinic-studenten over auteursrecht in een notendop.
Het Open huis heeft veel meer interessants te bieden.
Verken virtueel de campussen en leukste plekjes in Amsterdam.
Bekijk studies vanuit een ander oogpunt tijdens de themaweken.
Kijk welke studies er nog meer zijn.
Meld je alvast aan voor de eerstvolgende live events en blijf op de hoogte.