Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Informatierecht
Vergelijk

Open dag

Wil je weten of deze studie echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Podcast

Luister naar de podcast van twee clinic-studenten over auteursrecht in een notendop.

Ask UvA

Docent Ot van Daalen geeft antwoord op de vraag: Wat mag Facebook eigenlijk met je data doen?

Wat houdt deze studie in?

In deze video vertellen studenten en docenten over de studie Informatierecht.

Meest gestelde vragen

 • Hoe ziet het studieprogramma eruit?

  Bekijk het studieprogramma van de master Informatierecht.

 • Wat is de Amsterdam Law Practice?

  De Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt voor Nederland uniek ervaringsonderwijs aan. In het prijswinnende onderwijsprogramma de Amsterdam Law Practice leer je door te reflecteren op wie je bent als jurist en hoe je in de toekomst wilt bijdragen aan de maatschappij. Je past je academische kennis van het recht en je geleerde vaardigheden toe door in de huid van een jurist te kruipen in echte of nagebootste zaken. Je werkt in clinics bijvoorbeeld mee aan echte zaken. Bij simulaties of law Labs wordt de praktijk nagebootst.

  In het Information Law & Policy Lab werk je aan beleidsvraagstukken, in samenwerking met o.a. maatschappelijke organisaties. Voor wie burgers en startende ondernemers van concreet juridisch advies wil voorzien, is de Clinic technologie, media en communicatie geknipt (let op: de deadline voor aanmelding is 15 mei). Onder begeleiding van advocaten run je met medestudenten een echte adviespraktijk. Ook kun je een onderzoekstage bij het IViR doen.

 • Is er een honoursprogramma voor masterstudenten?

  Ja, als je op zoek bent naar meer uitdaging en academische verdieping is het honoursprogramma Academic Excellence Track iets voor jou. Het programma is bedoeld voor excellente studenten met onderzoekstalent. Je kunt het honoursprogramma volgen in aanvulling op een van onze Nederlandstalige of Engelstalige juridische masters. Het selectieve programma combineert een vak over de verschillende benaderingen en methodes van juridisch onderzoek met een onderzoeksstage en de uitbreiding van de masterscriptie. 

 • Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt?

  De vraag naar informatierechtjuristen van de UvA is groot. Door het hoge niveau en de discipline-overschrijdende aanpak in ons programma heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Onze alumni werken in de advocatuur en andere juridische dienstverlening, in het bedrijfsleven bij ICT, media e.a. sectoren, bij (semi) overheid, rechterlijke macht, maatschappelijke belangengroeperingen en Europese en internationale NGO’s.

  Gemiddeld vinden alumni binnen vijf maanden na hun afstuderen een eerste baan. Ongeveer 32% van de studenten heeft een betaalde stage en ruim 60% heeft tijdens de studie een relevante bijbaan, dit helpt bij het vinden van een eerste baan (bron: SEO economisch onderzoek 2020).

Houd me op de hoogte

Wil je meer informatie over Informatierecht? Vraag de flyer aan en/of meld je aan. Dan houden we je op de hoogte van open dagen en ontwikkelingen rondom de studie.

Kom naar de campus

Download de Campus Tour App en bezoek wanneer het jou uitkomt de Roeterseilandcampus! Proef de sfeer, los quizvragen op en laat de campus tot leven komen via augmented en virtual reality.