Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Kunst, cultuur en politiek (Kunst- en cultuurwetenschappen)
Opslaan in favorieten

Online open dag

Wil je weten of de master Kunst, cultuur en politiek echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Een vak belicht: Kunst en cultuur in het publieke domein

Dit vak biedt inzicht in de context die het functioneren van verschillende actoren in het culturele veld stuurt. Twee hedendaagse ontwikkelingen staan hierin centraal. De eerste is de ‘vermarkting’ van kunst en cultuur en de andere de politieke instrumentalisering van kunst en cultuur. Deze ontwikkelingen bepalen het functioneren van de culturele instellingen zelf, maar ook de invulling van het kunstenaarschap en de verwachtingen die het publiek koestert ten aanzien van cultuur. In de colleges bezoeken we ook enkele culturele instellingen in Amsterdam. Je ziet dan direct in de praktijk hoe breed ons studieveld is.

Verken je campus

Waar ga je straks studeren? Bekijk je campus online op de interactieve kaart. Of kom langs op locatie en doe de campustour via onze campustour-app.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik mij inschrijven voor een master als ik mijn bachelordiploma nog niet heb?

  Het is raadzaam om niet te wachten tot de deadline met je aanmelding voor de master. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder we je kunnen informeren over je toelating.

  Bij je aanmelding hoef je je diploma niet direct te uploaden. Als je je diploma nog niet hebt behaald maar wel in het bezit bent van alle andere overige aanmelddocumenten, dan kun je je aanmelding indienen. Je hebt daarna nog tot 31 augustus de tijd om je bachelordiploma te uploaden. Kijk op de website van de Graduate School of Humanities voor het aanmeldproces.

 • Wat kan ik na mijn studie doen?

  Na afronding van deze opleiding kun je verdergaan in de academische wereld of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Carrière’.

 • Kan ik deze opleiding ook in deeltijd volgen?

  Ja, deze opleiding wordt ook in deeltijd aangeboden. Je volgt maximaal 30 studiepunten per jaar, ofwel 12-18 studiepunten per semester. Als deeltijdstudent volg je het onderwijs samen met de voltijdstudenten. Je stelt het programma voor de deeltijdopleiding in onderling overleg met de programmacoördinator samen.

Meer weten over de master Kunst, cultuur en politiek? Download de brochure of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.

Prof. dr. René Boomkens:

'Wij denken dat het belangrijk is dat de toekomstige professionals in het culturele veld begrijpen hoe de mondiale politieke en sociale context de kunstpraktijken en het cultuurbeleid sturen.'