Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Pedagogische wetenschappen: Orthopedagogiek (track)
Opslaan in favorieten

Eerdere thema's

Net zoals een orthopedagoog in het werkveld midden in de maatschappij staat, legt ook de master Orthopedagogiek steeds verbanden met thema's in de actualiteit en ontwikkelingen in de maatschappij. Hieronder vind je een overzicht van de thema's die eerder de revue hebben gepasseerd.

Thema: Week tegen de kindermishandeling

In de jeugdzorg zijn te veel interventies gebaseerd op “gevoel” in plaats van op wetenschappelijke kennis. Het expertisecentrum Fortho, dat is gelieerd aan de Universiteit van Amsterdam, wil daar verandering in brengen. Lees hier het interview met Senior onderzoeker en adjunct-directeur Claudia van der Put.

Thema: Week van de opvoeding

Van 5 t/m 11 oktober was het de Week van de Opvoeding. In zijn onderzoek kijkt UvA-onderzoeker Eddie Brummelman naar narcisme en zelfwaardering: hoe deze ontstaan in de kindertijd en wat we hier als samenleving aan kunnen doen. Bekijk de video waarin hij te gast is bij het Amerikaanse programma MidPoint. En hoe staat het met de interprofessionele samenwerking rondom kinderen?

Thema: Wereld Dyslexie Dag

Op 6 oktober was het Wereld Dyslexie Dag. Wij stelden hoogleraar Orthopedagogiek Peter de Jong drie vragen over dit thema.