Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Pedagogische wetenschappen: Preventieve jeugdhulp en opvoeding (track)
Vergelijk

Thema: Diversity day

Diversiteit is een belangrijk thema in de maatschappij en binnen de opleiding. Een mooi voorbeeld hiervan is het onderzoek naar de kwaliteit van leven en de mentale en fysieke gezondheid van transgender- en cisgenderouders van het Williams Institute, waar hoogleraar Sexual and Gender Diversity in Families and Youth Henny Bos van onze vakgroep bij betrokken is.

Demographics and Health Outcomes in a U.S. Probability Sample of Transgender Parents

Volgens een nieuwe studie van het Williams Institute aan de UCLA School of Law (Los Angeles, USA) hebben naar schatting 19% van de transgender-volwassenen in de VS kinderen. Met behulp van gegevens van de Amerikaanse Transgender Population Health Survey (TransPop), de eerste nationale kanssteekproef van transgenders in de VS, onderzochten onderzoekers van de University of California in Los Angeles (Jody Herman), San Diego State University (Esther Rothblum), de Universiteit van Amsterdam (Henny Bos), Universiteit van Pavia (Nicola Carone), de kwaliteit van leven en de mentale en fysieke gezondheid van transgender- en cisgenderouders.

Prof. Dr. Henny Bos

Hoewel eerder onderzoek heeft aangetoond dat transgender personen over het algemeen meer psychische problemen ervaren en minder gelukkig en tevreden zijn met hun leven dan cisgender-mensen, waren er in dit onderzoek geen verschillen gevonden in gezondheidsresultaten tussen transgender- en cisgender-ouders. Het is mogelijk dat de positieve ervaringen van het ouderschap enkele van de negatieve effecten van stigmatisering tegengaan. De resultaten van deze studie zijn te lezen in het  artikel "Demographics and Health Outcomes in a U.S. Probability Sample of Transgender Parents" en is verschenen in Journal of Family Psychology.

Lees hier meer over het onderzoek

Andere thema's

Een overzicht van andere actuele thema's die raken aan het vakgebied van de mastertrack Preventieve jeugdhulp en opvoeding  vind je hier.

Terug naar het Open Huis van de mastertrack Preventieve jeugdhulp en opvoeding