Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Privaatrechtelijke rechtspraktijk (Privaatrecht)
Vergelijk

Open dag

Wil je weten of deze studie echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Kom naar de campus

Download de Campus Tour App en bezoek wanneer het jou uitkomt de Roeterseilandcampus! Proef de sfeer, los quizvragen op en laat de campus tot leven komen via augmented en virtual reality.

Meest gestelde vragen

 • Hoe ziet het studieprogramma eruit?

  Bekijk het studieprogramma van de mastertrack Privaatrechtelijke rechtspraktijk.

 • Wat is de Amsterdam Law Practice?

  De Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt voor Nederland uniek ervaringsonderwijs aan. In het prijswinnende onderwijsprogramma de Amsterdam Law Practice leer je door te reflecteren op wie je bent als jurist en hoe je in de toekomst wilt bijdragen aan de maatschappij. Je past je academische kennis van het recht en je geleerde vaardigheden toe door in de huid van een jurist te kruipen in echte of nagebootste zaken. Je werkt in clinics bijvoorbeeld mee aan echte zaken. Bij simulaties of law Labs wordt de praktijk nagebootst.

  Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk en je leert in een kleine groep gemotiveerde studenten ook veel van elkaar. Binnen elk masterprogramma is het mogelijk om ten minste 6 ECTS aan ervaringsonderwijs te volgen en maximaal 12 ECTS. 

 • Is er een honoursprogramma voor masterstudenten?

  Ja, als je op zoek bent naar meer uitdaging en academische verdieping is het honoursprogramma Academic Excellence Track iets voor jou. Het programma is bedoeld voor excellente studenten met onderzoekstalent. Je kunt het honoursprogramma volgen in aanvulling op een van onze Nederlandstalige of Engelstalige juridische masters. Het selectieve programma combineert een vak over de verschillende benaderingen en methodes van juridisch onderzoek met een onderzoeksstage en de uitbreiding van de masterscriptie. 

 • Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt?

  Onze alumni komen terecht bij advocatenkantoren, in het bedrijfsleven, de rechterlijke macht, de overheid en de non-profit sector. Studenten die het profiel Sociaal verdiepend privaatrecht hebben gekozen, zijn met name werkzaam bij gespecialiseerde (middelgrote/kleine) advocatenkantoren, rechtsbijstandverleners en (non-profit)organisaties. Gemiddeld vinden alumni binnen zes maanden een eerste relevante baan binnen het Privaatrecht, waarbij het hebben van een betaalde stage tijdens de studie gunstig is voor het vinden van een relevante baan (bron: SEO economisch onderzoek 2020).

 • Wat is een track?

  Privaatrechtelijke rechtspraktijk is een track van de master Privaatrecht, een andere track binnen deze master is Commerciële rechtspraktijk. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Privaatrecht en de titel Master of Laws (LLM).

Houd me op de hoogte

Wil je meer informatie over Privaatrechtelijke rechtspraktijk? Vraag de flyer aan en/of meld je aan. Dan houden we je op de hoogte van open dagen en ontwikkelingen rondom de studie.