Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Gezondheidsrecht
Vergelijk

Online open huis

Wil je weten of deze studie echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Kom naar de campus

Download de Campus Tour App en bezoek wanneer het jou uitkomt de Roeterseilandcampus! Proef de sfeer, los quizvragen op en laat de campus tot leven komen via augmented en virtual reality.

Wat houdt deze studie in?

In deze video vertellen studenten en docenten over de studie Gezondheidsrecht.

Meest gestelde vragen

 • Hoe ziet het studieprogramma eruit?

  Het studieprogramma van de master Gezondheidsrecht is hier te bekijken.

 • Wat is de Amsterdam Law Practice?

  De Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt voor Nederland uniek ervaringsonderwijs aan. In het prijswinnende onderwijsprogramma de Amsterdam Law Practice leer je door te reflecteren op wie je bent als jurist en hoe je in de toekomst wilt bijdragen aan de maatschappij. Je past je academische kennis van het recht en je geleerde vaardigheden toe door in de huid van een jurist te kruipen in echte of nagebootste zaken. Je werkt in clinics bijvoorbeeld mee aan echte zaken. Bij simulaties of law Labs wordt de praktijk nagebootst.

  Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk en je leert in een kleine groep gemotiveerde studenten ook veel van elkaar. Binnen elk masterprogramma is het mogelijk om ten minste 6 ECTS aan ervaringsonderwijs te volgen en maximaal 12 ECTS. 

 • Is er een honoursprogramma voor masterstudenten?

  Ja, als je op zoek bent naar meer uitdaging en academische verdieping is het honoursprogramma Academic Excellence Track iets voor jou. Het programma is bedoeld voor excellente studenten met onderzoekstalent. Je kunt het honoursprogramma volgen in aanvulling op een van onze Nederlandstalige of Engelstalige juridische masters. Het selectieve programma combineert een vak over de verschillende benaderingen en methodes van juridisch onderzoek met een onderzoeksstage en de uitbreiding van de masterscriptie. 

 • Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt?

  Het belang van gezondheidsrecht en het aantal functies binnen het vakgebied neemt toe. Onze alumni komen terecht binnen de gezondheidszorg, bij toezichthoudende organisaties of (aansprakelijkheids)verzekeraars, bij non-profitorganisaties en uiteraard ook in togaberoepen, zoals de advocatuur. Denk ook aan functies als jurist in een ziekenhuis of bij een koepel- of brancheorganisatie, secretaris van een klachtencommissie of rechtshulpverlener voor patiënten of zorgaanbieders. Gemiddeld vinden alumni binnen vier maanden na hun afstuderen een eerste baan. Ongeveer 20% van de studenten heeft een betaalde stage en ruim 60 % heeft tijdens de studie een relevante bijbaan, dit helpt bij het vinden van een eerste baan (bron: SEO economisch onderzoek 2020).

Houd me op de hoogte

Wil je meer informatie over Gezondheidsrecht? Download onze brochure en/of meld je aan. Dan houden we je op de hoogte van open dagen en ontwikkelingen rondom de studie.

Online hoorcollege

Docent Johan Legemaate vertelt in dit online hoorcollege over bescherming van patiëntgegevens in de zorg.

Online hoorcollege

Kijk een online college! Docent Rolinka Wijne van het vak Medische aansprakelijkheid vertelt in dit hoorcollege over goed hulpverlenerschap.