Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Staats- en bestuursrecht (Publiekrecht)
Vergelijk

Open dag

Wil je weten of deze studie echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Wat houdt deze studie in?

In deze video vertellen studenten en docenten je over de studie Staats- en bestuursrecht.

Meest gestelde vragen

 • Hoe ziet het studieprogramma eruit?

  Het studieprogramma van de mastertrack Staats- en bestuursrecht is hier te bekijken.

 • Wat is de Amsterdam Law Practice?

  De Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt voor Nederland uniek ervaringsonderwijs aan. In het prijswinnende onderwijsprogramma de Amsterdam Law Practice leer je door te reflecteren op wie je bent als jurist en hoe je in de toekomst wilt bijdragen aan de maatschappij. Je past je academische kennis van het recht en je geleerde vaardigheden toe door in de huid van een jurist te kruipen in echte of nagebootste zaken. Je werkt in clinics bijvoorbeeld mee aan echte zaken. Bij simulaties of law Labs wordt de praktijk nagebootst.

  Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk en je leert in een kleine groep gemotiveerde studenten ook veel van elkaar. Binnen elk masterprogramma is het mogelijk om ten minste 6 ECTS aan ervaringsonderwijs te volgen en maximaal 12 ECTS. 

   

 • Is er een honoursprogramma voor masterstudenten?

  Ja, als je op zoek bent naar meer uitdaging en academische verdieping is het honoursprogramma Academic Excellence Track iets voor jou. Het programma is bedoeld voor excellente studenten met onderzoekstalent. Je kunt het honoursprogramma volgen in aanvulling op een van onze Nederlandstalige of Engelstalige juridische masters. Het selectieve programma combineert een vak over de verschillende benaderingen en methodes van juridisch onderzoek met een onderzoeksstage en de uitbreiding van de masterscriptie. 

 • Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt?

  Zowel in de rechtspraktijk als in de rechtswetenschap bestaat een grote behoefte aan afgestudeerde staats- en bestuursrechtjuristen. Onze alumni werken bijvoorbeeld als advocaat, als bestuursrechter of als jurist bij diverse overheden, zoals ministeries, de Autoriteit Consument en Markt, de provincies en gemeenten. Gemiddeld vinden alumni binnen vier maanden na hun afstuderen een eerste baan. Ongeveer 22% van de studenten heeft een betaalde stage en ruim 60% heeft tijdens de studie een relevante bijbaan, dit helpt bij het vinden van een eerste baan(bron: SEO economisch onderzoek 2020).

 • Wat is een track?

  Staats- en bestuursrecht is een track van de master Publiekrecht, een andere track binnen deze master is Strafrecht. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Publiekrecht en de titel Master of Laws (LLM).

Houd me op de hoogte

Wil je meer informatie over Staats- en bestuursrecht? Vraag onze flyer aan en/of meld je aan. Dan houden we je op de hoogte van open dagen en ontwikkelingen rondom de studie.

Online hoorcollege

Kijk een online college! Docent Taco Groenewegen vertelt over rechtsvorming en de taak van de rechter.

Waarom Staats- en bestuursrecht aan de UvA?

Docenten en studenten vertellen in deze video waarom het zo leuk is om Staats- en bestuursrecht aan de UvA te studeren.

Kopstukken aan het woord

Kopstukken uit de rechtspraktijk vertellen waarom een master Staats- en bestuursrecht een goed idee is. Er is veel vraag naar Staats- en bestuursrechtjuristen en de carrièremogelijkheden zijn zeer divers: een carrière bij een gemeente of ministerie, bestuursrechter, advocaat of adviseur. Dat kan allemaal.

Yacintha Habicht
Het favoriete vak van ... Yacintha

‘Een van de leukste vakken vind ik "Staats- en bestuursrecht in de praktijk". Hier werk je in groepsverband aan een opdracht uit de rechtspraktijk. Het leuke hiervan is dat je de opgedane theoretische kennis leert toepassen en dat het eindproduct een bijdrage levert aan de oplossing van een probleem dat echt in de maatschappij speelt.’

Kennisclip

In deze video vertelt Jacobine van den Brink, hoogleraar Bestuursrecht, over financiering door de overheid in crisistijd.

Podcasts

Luister naar de podcast van Wouter Zorg en Rolf Ortlep over bestuursrechtelijke actualiteiten.