Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English
Master
Publieksgeschiedenis (Geschiedenis)
Opslaan in favorieten

Online open dag

Wil je weten of de master Publieksgeschiedenis echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Masterweek: Meet & Ask

Maak de juiste studiekeuze en ontdek welke master écht bij jou past (en of de UvA bij jou past). Kom erachter tijdens onze online Meet & Ask-sessies waarbij je een korte presentatie bijwoont en live al je vragen over de opleiding kunt stellen aan docenten en studenten. De eerstvolgende Meet & Ask vindt plaats tijdens de UvA Masterweek, op 10 november van 18.00-19.00 uur. 

Wat houdt deze studie in?

In deze video delen de mastercoördinator en (oud-)studenten van de master Publieksgeschiedenis hun ervaringen met de opleiding aan de Universiteit van Amsterdam

Meet and Ask sessie terugkijken

Als je de Meet and Ask sessie hebt gemist, dan kun je deze hier terugkijken.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik mij inschrijven voor een master als ik mijn bachelordiploma nog niet heb?

  Het is raadzaam om niet te wachten tot de deadline met je aanmelding voor de master. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder we je kunnen informeren over je toelating.

  Bij je aanmelding hoef je je diploma niet direct te uploaden. Als je je diploma nog niet hebt behaald maar wel in het bezit bent van alle andere overige aanmelddocumenten, dan kun je je aanmelding indienen. Je hebt daarna nog tot 31 augustus de tijd om je bachelordiploma te uploaden. Kijk op de website van de Graduate School of Humanities voor het aanmeldproces.

 • Wat kan ik na mijn studie doen?

  Na afronding van deze opleiding kun je verdergaan in de academische wereld of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Carrière’.

 • Kan ik deze opleiding ook in deeltijd volgen?

  Ja, deze opleiding wordt ook in deeltijd aangeboden. Je volgt maximaal 30 studiepunten per jaar, ofwel 12-18 studiepunten per semester. Als deeltijdstudent volg je het onderwijs samen met de voltijdstudenten. Je stelt het programma voor de deeltijdopleiding in onderling overleg met de programmacoördinator samen.

Meer weten over de master Publieksgeschiedenis? Download de flyer of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.

Zo zag het Amsterdamse studentenleven er vroeger uit

Studenten van deze master maakten vijf korte documentaires over het Amsterdamse studentenleven in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. De video’s zijn onderdeel van het project Biografie van Amsterdam.

Studenten Publieksgeschiedenis vertellen het verhaal achter omstreden straatnamen

In opdracht van de Gemeente Amsterdam bedachten studenten van de UvA-master Publieksgeschiedenis manieren om buurtbewoners te informeren over de geschiedenis achter de straatnamen.

Anne-Goaitske:

'In Amsterdam zit je in de brandhaard van de publieksgeschiedenis, waardoor je meteen een netwerk aanlegt.'

Anne-Goaitske Breteler is alumna van de master Publieksgeschiedenis.

Geschiedenis aan de UvA

Geschiedenis is overal, van verleden tot heden. Ontdek op de disciplinepagina van Geschiedenis wat er allemaal mogelijk is wanneer je Geschiedenis studeert midden in Amsterdam.

Campustour

Publieksgeschiedenis studeer je aan de UvA in het Universiteitskwartier, in het centrum van Amsterdam. Bekijk de virtuele plattegronden en de video's van onze gebouwen.