Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English
Master
Stadsgeschiedenis (Geschiedenis)
Opslaan in favorieten

Online open dag

Wil je weten of de master Stadsgeschiedenis echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Masterweek: Meet & Ask

Maak de juiste studiekeuze en ontdek welke master écht bij jou past (en of de UvA bij jou past). Kom erachter tijdens onze online Meet & Ask-sessies waarbij je een korte presentatie bijwoont en live al je vragen over de opleiding kunt stellen aan docenten en studenten. De eerstvolgende Meet & Ask vindt plaats tijdens de UvA Masterweek, op 11 november van 19.00-20.00 uur.

Terugkijken: Bezit Amsterdam nog wel de schat van sociale rechtvaardigheid?

Nog geen halve eeuw geleden sloegen leegstand en verloedering om zich heen in Amsterdam. Een jongere generatie wist het verval te keren en de stad te transformeren tot een aantrekkelijke en betaalbare plek. Inmiddels dreigt de stad ten onder te gaan aan haar eigen succes, en wordt het voor jongeren steeds moeilijker om een woning te vinden. In het kader van de themaweek 'schatten van Amsterdam' vertelde docent Tim Verlaan hierover. Bekijk de opname terug en krijg een sneak-peek in de master Stadsgeschiedenis!

Van wie is de stad?

Het wonen in een stad verschaft identiteit en een gevoel van saamhorigheid, maar kan ook leiden tot spanning en conflict. In deze video vertelt docent en onderzoeker Tim Verlaan hier meer over in deze video.

Meet and Ask sessie terugkijken

Als je de Meet and Ask sessie hebt gemist, dan kun je deze hier terugkijken.

Praktijkopdracht: maak een vlog

Voor een praktijkvak zijn studenten aan de slag gegaan met het maken van vlogs. In werkgroepen onderzochten zij een kraakpand, schreven zelf een script en maakten hier een opname van. Bekijk de vlogs hier.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik mij inschrijven voor een master als ik mijn bachelordiploma nog niet heb?

  Het is raadzaam om niet te wachten tot de deadline met je aanmelding voor de master. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder we je kunnen informeren over je toelating.

  Bij je aanmelding hoef je je diploma niet direct te uploaden. Als je je diploma nog niet hebt behaald maar wel in het bezit bent van alle andere overige aanmelddocumenten, dan kun je je aanmelding indienen. Je hebt daarna nog tot 31 augustus de tijd om je bachelordiploma te uploaden. Kijk op de website van de Graduate School of Humanities voor het aanmeldproces.

 • Wat kan ik na mijn studie doen?

  Na afronding van deze opleiding kun je verdergaan in de academische wereld of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Carrière’.

 • Hoeveel keuzeruimte is er binnen de opleiding?

  Binnen deze opleiding is er ruimte voor 12 EC aan keuzevakken. De keuzeruimte vul je in overleg met docenten zelf in, waarbij de mogelijkheid bestaat om vakken te volgen aan andere universiteiten in binnen- en buitenland. Het is ook mogelijk om je keuzeruimte te benutten voor een stage.

Meer weten over de master Stadsgeschiedenis? Download de flyer of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.

Wat leer je tijdens de master Stadsgeschiedenis?

De master Stadsgeschiedenis is een uniek programma over steden, hun bewoners en gebouwen in Europa en ver daarbuiten. Docent Tim Verlaan vertelt in deze video waar de master over gaat en wat je leert

ASK UvA: Geschiedenis

Een korte Q&A met zelfstandig ondernemer Daan: Wat heeft de opleiding Geschiedenis bijgedragen aan je loopbaan?

Webinar Stadsgeschiedenis

Hoe is het om Stadsgeschiedenis aan de UvA te studeren? Hoe ziet het studieprogramma eruit? Deze (en meer) vragen worden in deze webinar beantwoord!

Dwaal in 3D door de 17e-eeuwse Waterloopleinbuurt

Hoe was vroeger het leven in de Waterloopleinbuurt? UvA-archeologen deden daar onderzoek naar en maakten 3D-reconstructies van hoe de wijk er ooit uit moet hebben gezien. Het resultaat is te zien in de tentoonstelling 'Waterlooplein. De buurt binnenstebuiten' in het Joods Historisch Museum.

Geschiedenis aan de UvA

Geschiedenis is overal, van verleden tot heden. Ontdek op de disciplinepagina van Geschiedenis wat er allemaal mogelijk is wanneer je Geschiedenis studeert midden in Amsterdam.

Campustour

Stadsgeschiedenis studeer je aan de UvA in het Universiteitskwartier, in het centrum van Amsterdam. Bekijk de virtuele plattegronden en de video's van onze gebouwen.