Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor Deense taal en cultuur

Deense taal en cultuur

Ben je geïnteresseerd in het moderne Denemarken en wil je graag Deens leren? In de minor Deense taal en cultuur leer je de Deense taal spreken en schrijven, lezen en verstaan. Daarnaast krijg je inzicht in de geschiedenis en cultuur van Denemarken.

Studiegids

Omdat Deens veel overeenkomsten heeft met Nederlands en Engels, kun je al na één semester in het Deens een gesprekje voeren, de weg vragen en vertellen over jezelf. Naast het leren van de taal besteden we aandacht aan de moderne Deense samenleving, denk aan Denemarken in de Tweede Wereldoorlog, de verzorgingsstaat en de Deense films en televisieseries. Je volgt het Deense nieuws op radio, televisie en in de krant. 

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. 

Aanmelden

Voor UvA-studenten verloopt de aanmelding voor een minor via de Studiegids. Niet-UvA-studenten schrijven zich als bijvakstudent in via Studielink. Meer informatie hierover vind je op onderstaande website.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deense taal en cultuur
Vorm Voltijd
Studielast 30 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands, Taal van de opleiding
Start September