Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Minor Gouden Eeuw

Gouden Eeuw

De minor Gouden Eeuw aan de UvA is een uniek, interdisciplinair programma over de geschiedenis, kunst en cultuur van de Nederlanden vanaf ca. 1570 tot ca. 1720.

Studiegids

In de Gouden Eeuw groeide de Republiek der Verenigde Nederlanden uit tot een wereldmacht en bouwde ze een koloniaal rijk op. Tegelijkertijd maakten de kunsten, literatuur en wetenschappen een ongekende bloei door. In deze minor werken historici, kunsthistorici en neerlandici samen en leer je als student vanuit interdisciplinair perspectief de opkomst en neergang van deze bijzondere periode in de geschiedenis te interpreteren en te bevragen.

Master

De minor Gouden Eeuw is een uitstekende voorbereiding op het masterprogramma Gouden Eeuw.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. 

Aanmelden

Voor UvA-studenten verloopt de aanmelding voor een minor via de Studiegids. Niet-UvA-studenten schrijven zich als bijvakstudent in via Studielink. Meer informatie hierover vind je op onderstaande website.

Een minor in de geesteswetenschappen

Gouden Eeuw
Vorm Voltijd
Studielast 30 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start September