Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Minor

Modestudies

De minor Modestudies geeft je een inleiding op de academische bestudering van hedendaagse mode en historische kostuums in hun verschillende dimensies.

Modestudies is een opkomend academisch onderzoeksterrein. In de minor Modestudies aan de UvA leer je mode en kostuum kennen als materiële objecten maar ook als culturele, politieke en sociaaleconomische fenomenen. Je bestudeert mode en kostuum vanuit verschillende perspectieven: van kunstgeschiedenis tot museumstudies, sociologie en postkoloniale theorie.

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op.

Studieschema

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Mode- en kostuumgeschiedenis 
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Mode, materialen en machines
  ???studyprogramme .period??? 2
  6
 • Mode in musea
  ???studyprogramme .period??? 3
  6
 • Mode, politiek en mondiale culturen
  ???studyprogramme .period??? 4
  6
 • Elements of Fashion: Clothing, Art History and Visual Culture
  ???studyprogramme .period??? 5
  6
UvA Studiegids: Modestudies

Vervolg je studie met een master

Voor universitaire bachelorstudenten kan de minor Modestudies een goede voorbereiding zijn op een master in de kunst- en cultuurwetenschappen, denk bijvoorbeeld aan de masters Kunst, cultuur en politiek en Kunstgeschiedenis, of de Engelstalige duale masters Heritage and Memory Studies en Curating Art and Cultures. Bekijk altijd de toelatingseisen bij de pagina Toelating en inschrijving van de master waar jij interesse in hebt.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Voor hbo'ers is een minor echter niet voldoende om toegang te krijgen tot een master. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

De aanmelding voor het studiejaar 2022-2023 start op 12 mei 2022.

Vragen en contact

Met inhoudelijke vragen over deze minor kun je contact opnemen met een van de coördinatoren:

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands
Start September
Locatie Universiteitskwartier