Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor Russisch

Russisch

Heb je interesse in het Russisch, maar ben je niet in de gelegenheid om de volledige bacheloropleiding Russische en Slavische studies te volgen? Doe dan de minor Russisch!

Studiegids

Rusland is een belangrijke speler in de internationale politiek en de bakermat van wereldberoemde literatuur en innovatieve kennis. In de minor Russisch maak je de taal en cultuur van het grootste land ter wereld kennen. In de vakken Taalvaardigheid 1 t/m 4 bestudeer je de grondbeginselen en de grammatica van het Russisch. Je leert op basisniveau luisteren, schrijven en lezen en je oefent gespreksinteractie.

Voor studenten die al enige kennis van het Russisch hebben, is het mogelijk een andere invulling aan de Taalvaardigheidsvakken te geven. De aanvullende vakken van deze minor kunnen ook afzonderlijk als keuzevak gevolgd worden.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. 

Inschrijven

Voor UvA-studenten verloopt de aanmelding voor een minor via de Studiegids. Niet-UvA-studenten schrijven zich als bijvakstudent in via Studielink. Meer informatie hierover vind je op onderstaande website.

Lees meer over minors in de geesteswetenschappen

Russisch
Vorm Voltijd
Studielast 30 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands, Taal van de opleiding
Start September