Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Minor

Servisch/Kroatisch

Heb je interesse in het Servisch/Kroatisch, maar ben je niet in de gelegenheid om een volledige bacheloropleiding hierin te volgen, dan is de minor Servisch/Kroatisch een goede optie.

Deze specialistische minor is bij uitstek geschikt voor studenten van de bachelor Russische en Slavische studies die een tweede Slavische taal erbij willen doen. Maar de minor is ook interessant voor studenten van bijvoorbeeld andere (talen)bachelors en Europese studies. In de vakken Taalvaardigheid van deze minor maak je kennis met de grondbeginselen en de grammatica van het Servisch/Kroatisch. Je leert op basisniveau luisteren, schrijven en lezen en je oefent gespreksinteractie.

Een minor in de talen vergt behoorlijk wat inspanning. Naast de intensieve colleges zul je regelmatig bezig zijn met zelfstudie en voorbereiding op vocabulaire-, luister- en grammaticatoetsen, ook als je al voorkennis hebt.

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op.

Studieschema

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Taalvaardigheid Servisch/Kroatisch 1
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Taalvaardigheid Servisch/Kroatisch 2
  ???studyprogramme .period??? 2
  6
 • De wereld in talen
  ???studyprogramme .period??? 3
  6
 • Taalvaardigheid Servisch/Kroatisch 3
  ???studyprogramme .period??? 4
  6
 • Taalvaardigheid Servisch/Kroatisch 4
  ???studyprogramme .period??? 5
  6

Voorbereiding op een master

Voor universitaire bachelorstudenten kan de minor Servisch/Kroatisch een goede voorbereiding zijn op bijvoorbeeld het Engelstalige masterprogramma East European Studies. Bekijk altijd de toelatingseisen bij de pagina Toelating en inschrijving van de master waar jij interesse in hebt.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. Dit betekent dat je minimaal 48 punten van je propedeuse moet hebben behaald. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Voor hbo'ers is een minor echter niet voldoende om toegang te krijgen tot een master. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

De aanmelding voor het studiejaar 2022-2023 start in de loop van 2022.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands, Taal van de opleiding
Start September