Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor Servisch-Kroatisch

Servisch-Kroatisch

Heb je interesse in het Servisch-Kroatisch, maar ben je niet in de gelegenheid om de volledige bacheloropleiding Russische en Slavische studies te volgen? Doe dan de minor Servisch-Kroatisch!

Studiegids

Nog maar kort geleden woedde in voormalig Joegoslavië een oorlog waar ook Nederland politiek in betrokken raakte. Nu is dit deel van Zuid-Oost-Europa een gebied van economische, sociale en culturele transitie. Als je je kunt redden in het Servisch-Kroatisch kun je Nobelprijswinnaar Ivo Andrić lezen en contacten opbouwen in een regio met jonge en aankomende EU lidstaten.

In de vakken Taalvaardigheid 1 t/m 4 maak je kennis met de grondbeginselen en de grammatica van het Servisch-Kroatisch. Je leert op basisniveau luisteren, schrijven en lezen en je oefent gespreksinteractie.

Voor studenten die al enige kennis van het Servisch-Kroatisch hebben, is het mogelijk een andere invulling aan de Taalvaardigheidsvakken te geven. De aanvullende vakken van deze minor kunnen ook afzonderlijk als keuzevak gevolgd worden.

Toelating

Deze specialistische minor is in eerste instantie bedoeld voor studenten van Russische en Slavische studies die een tweede Slavische taal erbij willen doen, maar bij voldoende capaciteit kunnen ook andere studenten zich aanmelden.

 

Servisch-Kroatisch
Studielast 30 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands, Taal van de opleiding
Start September