Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Open Programma

De opvolger van Rome: duizend jaar Byzantium

Opslaan in favorieten

In dit Open UvA-college krijgt u een overzicht van de politieke, sociaal-economische en culturele ontwikkelingen in het Byzantijnse rijk (324-1453), met speciale aandacht voor de onderwerpen: staat en staatsinrichting, maatschappelijke verhoudingen, ontwikkeling van de orthodoxie, Byzantijnse kunst, en cultuur en literatuur.

Docent

Dhr. drs. A.S.M. (Arthur) Bot

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Romaanse talen en culturen

Data, tijd(en), locatie en prijs

  • 6 april t/m 21 mei 2021
  • maandag van 15.00-17.00 uur en vrijdag van 15.00-17.00 uur
  • online
  • cursusprijs: € 190 (AUV-leden € 171)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen ook tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

  • Uiterste aanmelddatum: 21 maart 2021, plaatsing op basis van beschikbaarheid.
  • Studiemateriaal: C. Mango (ed.), The Oxford History of Byzantium, Oxford U.P. 2002. Plus: syllabus, verkrijgbaar is bij de docent.
  • U volgt dit Open UvA-college als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt. 

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm Open UvA-college
Studielast 0 EC, 7 weken
Voertaal Nederlands
Start April