Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Europese integratie

Het Open UvA-college Europese integratie is een kernvak van de opleiding Europese studies. Naast de geschiedenis van het Europese integratieproces (1945-heden) krijgt u een eerste introductie in de instituties en de beleidsterreinen van de Europese Unie. 

Na een overzicht van de taken en bevoegdheden van de huidige instituties, volgt een reeks colleges, die de geschiedenis van de Europese integratie na 1945 omvatten. De laatste drie weken worden besteed aan een aantal beleidsterreinen en actuele thema’s, zoals landbouw, structuur en cohesie, uitbreiding en democratisering. Er ruime aandacht voor theoretische aspecten van de Europese integratie.

Docent

mw. dr. C. (Claske) Vos

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Europese studies

Data, tijd, locatie en prijs

  • 26 oktober t/m 27 januari 2021 
  • maandag 13.00-15.00 uur en woensdag 15.00-17.00 uur
  • online
  • cursusprijs: € 250 / € 225 (AUV-leden)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen voor en tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-college
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Voertaal Nederlands
Studiemateriaal
  • Een nader op te geven boek over de geschiedenis van de Europese integratie
  • John McCormick, European Union Politics (Houndmills, Basingstoke: Palgrave Macmillan, 2015).
  • Aanvullend materiaal
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges, geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen. 
Uiterste aanmelddatum Uiterlijk 10 dagen voor aanvang (plaatsing op basis van beschikbaarheid).

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Europese integratie
Vorm Open UvA-college
Studielast EC, 15 weken
Voertaal Nederlands
Start Oktober