Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Griekenland van Kavafis tot de Griekse crisis

Dit Open UvA-college gaat diep in op de politieke, sociaal-economische en culturele ontwikkelingen in Griekenland in de periode 1860 tot heden, met veel aandacht voor de sleutelpositie van Griekenland tussen Oost en West.

Een aantal belangrijke thema’s uit de Nieuwgriekse geschiedenis wordt chronologisch behandeld mede aan de hand van audiovisueel materiaal. Hiertoe behoren uiteraard ook de oprichting van de Griekse staat in 1832, de gevolgen van WOI en WOII voor Griekenland en zijn sleutelpositie tussen Oost en West. Dichters als Kavafis en de Griekse poezië in Alexandrië worden behandeld, evenals de hedendaagse politiek, economie en maatschappelijke kwesties komen aan bod, zoals de betrekkingen met de Europese Unie en de buurlanden Turkije, Albanië, Noord Macedonië en Cyprus, maar ook de ontwikkelingen die tot de 'Griekse crisis' hebben geleid.

 

Docenten

mw. dr. T. (Tatiana) Markaki

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Romaanse talen en culturen

Data, tijd, locatie en prijs

  • 8 september t/m 15 oktober 2020 
  • dinsdag en donderdag van 13.00-15.00 uur (op beide dagen)
  • online
  • cursusprijs: € 190 / € 171 (AUV-leden)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen voor en tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-college
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Voertaal Nederlands
Studiemateriaal R. Clogg, A Concise History of Greece. Cambridge 2013 (Cambridge U.P., 3rd ed.)
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges, geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen. 
Uiterste aanmelddatum Uiterlijk 10 dagen voor aanvang, plaatsing op basis van beschikbaarheid.

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Griekenland van Kavafis tot de Griekse crisis
Vorm Open UvA-college
Studielast EC, 6 weken
Voertaal Nederlands
Start September