Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Inleiding niet-westerse filosofie

Dit vak biedt een beknopt overzicht van niet-westerse denktradities, met name de Chinese, Indiase en islamitische filosofie.

Dit vak biedt een beknopt overzicht van niet-westerse denktradities, met name de Chinese, Indiase en islamitische filosofie. Daarnaast worden ook bredere methodologische vragen van comparatieve en intercultureel-filosofische aard aangesneden. Inleidende informatie zal gecombineerd worden met nauwgezette lectuur van vertaalde tekstfragmenten uit de betreffende tradities.

Docent

dhr. dr. M.M. (Michiel) Leezenberg

Docent-coördinator

Data, tijd, locatie en prijs

  • 9 september t/m 14 oktober 2020
  • woensdagen van 15.00 -18.00 uur
  • online
  • cursusprijs: € 180 / € 162 (voor AUV-leden).

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen ook tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-college
Onderwijsvorm Hoorcolleges online
Voertaal Nederlands
Studiemateriaal nader op te geven artikelen
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges, geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen. 
Uiterste aanmelddatum 10 dagen voor aanvang van het college (op basis van beschikbaarheid)

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Inleiding niet-westerse filosofie
Vorm Open UvA-college
Studielast 0 EC, 5 weken
Voertaal Nederlands
Start September