Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Kunst na 1900

In de cursus Kunst na 1900 staan belangrijke thema’s, stromingen en kunstenaars in de 20ste-eeuwse kunst centraal. De cursus biedt inzicht in cruciale ontwikkelingen en veranderingen die hierin hebben plaatsgevonden.

Stromingen en kunstenaars die behandeld worden zijn: Dada en Duchamp; Constructivisme; Abstract Expressionism; Pop Art; Minimal Art; Conceptuele Kunst en Performance.  Daarnaast wordt ingezoomd op een aantal individuele kunstenaars, hun werk en geschriften. We zullen kennismaken met invloedrijke kunststromingen, belangrijke visies op kunst analyseren en deze in de sociale, politieke en culturele context plaatsen. Ook zal aandacht gevestigd worden op de introductie van nieuwe kunstvormen en media. We zullen belangrijke transformaties bespreken die het kunstobject en het kunstbegrip in de 20ste eeuw hebben ondergaan.

 

Docent

mw. dr. A.M. (Anja) Novak

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Kunstgeschiedenis

Data, tijd, locatie en prijs

  • 5 februari t/m 20 maart 2020
  • woensdag en vrijdag van 11.00-13.00 uur
  • P.C. Hoofthuis, zaal 1.04 (beide dagen)
  • cursusprijs: € 190 (voor AUV-leden € 171)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen ook tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-college
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Voertaal Nederlands 
Studiemateriaal Janson's History of Art: the Western Tradition. Laatste editie (ca. € 150,-)
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges, geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen. 
Uiterste aanmelddatum Uiterlijk 10 dagen voor aanvang, plaatsing op basis van beschikbaarheid.

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook lezingen en collegereeksen van emeriti. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Kunst na 1900
Vorm Open UvA-college
Studielast EC, 7 weken
Voertaal Nederlands
Start Februari