Theatergeschiedenis: van 1800 tot nu

In deze reeks hoorcolleges krijgt u een overzicht van de theatergeschiedenis, vanaf de periode rond 1800 tot de dag van vandaag, met een nadruk op de geschiedenis van het Europese en Nederlandse drama en theater.

Daarnaast zal een representatieve selectie van dramateksten aan de orde komen, alsmede een selectie uit programmatische en theaterhistoriografische beschouwingen.

Docent-coördinator

dhr. dr. R.G.C. (Rob) van der Zalm

Faculteit der Geesteswetenschappen

Theaterwetenschap

Data, tijd, locatie en prijs

• 5 februari t/m 20 mei 2020
  • woensdag van 14.00-17.00 uur
  • Universiteitstheater 3.01
  • cursusprijs: € 190 (voor AUV-leden € 171)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen voor en tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Naar het rooster

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-college
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Voertaal Nederlands
Studiemateriaal Wordt nog bekendgemaakt
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges, geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen.
Uiterste aanmelddatum Uiterlijk 10 dagen voor aanvang, plaatsing op basis van beschikbaarheid)

Aanmelden en betalen

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Praktische informatie over aanmelden en voorzieningen

Theatergeschiedenis: van 1800 tot nu
Vorm Open UvA-college