Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Theatergeschiedenis: van Medea tot Faust

In deze reeks hoorcolleges krijgt u een overzicht van de theatergeschiedenis, vanaf de Antieke Grieken tot de periode rond 1800, met een nadruk op de geschiedenis van het Europese en Nederlandse drama en theater.

In dit Open UvA-college gaan we de theatergeschiedenis toetsen aan de historeografie op het gebied van de theatergeschiedenis en kijken we vanuit verschillende invalshoeken naar dit gebied. Ook gaan we kijken naar het functioneren van theater in zijn sociaal-politieke context. Aan de orde komt een representatieve selectie van dramateksten en theoretische geschriften uit de theatergeschiedenis tot ca. 1800. 

Docenten

dhr. dr. L.E.R. (Laurens) de Vos

Faculteit der Geesteswetenschappen

Theaterwetenschap

Data, tijd, locatie en prijs

  • 3 februari t/m 16 maart 2020 
  • maandag van 13.00-15.00 uur in het Universiteitstheater 3.01 en van 15.00-17.00 uur in de Oudemanhuispoort C0.17
  • cursusprijs: € 190 (voor AUV-leden € 171)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen voor en tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-college
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Voertaal Nederlands
Studiemateriaal Bruce McConachie, Tobin Nellhaus, Carol Fisher Sorgenfrei and Tamara Underiner. Theatre Histories, An introduction. Third edition. Oxon / New York: Routledge, 2016.
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges, geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen. 
Uiterste aanmelddatum Uiterlijk 10 dagen voor aanvang, plaatsing op basis van beschikbaarheid.

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Theatergeschiedenis: van Medea tot Faust
Vorm Open UvA-college
Studielast EC, 7 weken
Voertaal Nederlands
Start Februari