EN

Vanwege haar honderdjarig bestaan organiseert studievereniging Helios de TaalTop, met een openingslezing van Fred Weerman en een debat over de toekomst van taalwetenschap met de top van het vakgebied.

Detail Summary
Datum 4 december 2018
Tijd 18:30 - 20:00
Locatie Universiteitsbibliotheek

Tekenden we honderd jaar geleden ook massaal boompjes? Waarschijnlijk niet. Maar wat deden we dan wel en wat doen we over vijftig jaar? Op dinsdag 4 december krijgt u een antwoord op al deze vragen. Fred Weerman, decaan van de Faculteit der Geesteswetenschappen van UvA, zal een openingslezing verzorgen over de geschiedenis, ontwikkeling en toekomst van de Nederlandse taalkunde. Hierna zullen Suzanne Aalberse, Sjef Barbiers, Antal van den Bosch, Jan Don, Paula Fikkert en Marc van Oostendorp over hetzelfde onderwerp met elkaar in discussie gaan.

Het programma begint om 18.30 en vindt plaats in de Doelenzaal van de Universiteitsbibliotheek. Na afloop is er een borrel. De TaalTop is voor iedereen gratis toegankelijk.

18.15 - 18.30 uur

Inloop