Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Op 13 november heeft het Historisch Café Amsterdam de volgende gasten: Remco Breuker, Pieta van Beek en Annemarié van Niekerk.

Detail Summary
Datum 13 november 2019
Tijd 20:00 - 22:00
Historisch café

Pieta van Beek en Annemarié van Niekerk publiceerden recentelijk een Engelse vertaling van hun werk over meer dan zeventig Zuid-Afrikaanse vrouwen: My Mother's Mother's Mother. In brieven, dagboekfragmenten en aantekeningen maar ook in gepubliceerde romans en gedichten lezen we de turbulente geschiedenis van Zuid-Afrika door vrouwelijke ogen. Voor het eerst zijn deze teksten bijeengebracht en vertaald in het Engels zodat ze een internationaal publiek kunnen bereiken. Op 13 november komen Pieta van Dijk en Annemarié van Niekerk in het Historisch Café vertellen over dit ambitieuze project. 

Remco Breuker schreef in 2018 het boek De B.V. Noord-Korea (een boek dat op de longlist voor de Libris Geschiedenisprijs stond). Hij licht in het boek de ware aard van het land toe, want Noord-Korea is meer dan alleen de bekende leiders. Hij gaat daarbij onder meer in op de vele mensenrechtenschendingen die plaatsvinden in het land. We spreken met Remco Breuker echter ook over de voorgeschiedenis van Noord-Korea.

Over de sprekers:

Pieta van Beek is onderzoeker bij de Universiteit Utrecht. Ze schreef onder meer over de dichter Ida Gerhardt. Annemarié van Niekerk was jaren universiteitsdocent in Zuid-Afrika. Nu woont ze in Nederland, en schreef ze talloze artikelen over vrouwenliteratuur en gender studies. 

Remco Breuker is historicus en hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden, gespecialiseerd in de geschiedenis van Noord-Korea. Hij wordt vaak door verschillende media als Korea-expert uitgenodigd.

Over het Historisch Café Amsterdam

Historisch Café Amsterdam is ondertussen best een fenomeen in Amsterdam. Met de woorden "To History, what else?" proosten wij elke tweede woensdag van de maand op de geschiedenis in café P96 (Prinsengracht 96, Amsterdam). 

Geschiedenis met een biertje, onderzoekend maar ook gezellig. De redactie bestaat uit docenten, promovendi, bachelor- en (onderzoeks)masterstudenten van de Universiteit van Amsterdam, maar ook educatoren en historici aangesloten bij musea of instituten als het Holocaustmuseum en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG). Samen maken we elke maand een programma met interviews over gepubliceerde boeken en discussies over actuele of onbekende historische thema's. We willen daarbij toegankelijk zijn voor een breed publiek en kiezen voor een gezellige cafésetting. Toegang is altijd gratis (of op donatie). 

Praktische info

Locatie: Café P96 (Prinsengracht 96, Amsterdam)
Tijden: 20.00u-22.00u (inclusief pauze)
Daarna blijft de bar van het café natuurlijk open.