Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Tijdens deze bijeenkomst presenteert Robert-Jan Friele zijn nieuwe boek: 'De Pizarro's: Eén familie, drie generaties en honderd jaar strijd in Colombia' gevolgd door een Q&A.

Kerngegevens van evenement CEDLA bijeenkomst: Boekpresentatie: De Pizarro's: Eén familie, drie generaties en honderd jaar strijd in Colombia
Startdatum 10 mei 2022
Einddatum 10 april 2022
Tijd 15:30
Locatie Gijsbert van Tienhovengebouw
Ruimte zaal 2.02

De Pizarro’s is een fascinerende familiekroniek die de dramatische geschiedenis van een heel land vertelt. Door de ogen van drie generaties en via tientallen levendige verhalen ontrolt een eeuw Colombia zich op meeslepende wijze. Nergens komt de Colombiaanse geschiedenis zo samen als in de familie Pizarro. De vader is de opperbevelhebber van het leger en gelooft in de instituties. Zijn zoons en dochter worden guerrillero’s en prediken de revolutie. Tegen de achtergrond van de Koude Oorlog en de opkomst van de cocaïnehandel streven de Pizarro’s, elk op een eigen manier, naar een rechtvaardiger Colombia. Veredelde staatsgrepen in Bogotá, clandestiene trainingskampen op Cuba, collegebanken in Moskou: ze beleven het allemaal. Hun strijd kost twee van hen het leven en de revolutionaire droom kan geen einde maken aan de schrijnende ongelijkheid en het geweld. Eén ding blijft van generatie op generatie gelijk: het gevecht van de Pizarro’s voor een betere toekomst van hun land.

Gijsbert van Tienhovengebouw

Ruimte zaal 2.02

Roetersstraat 25-35
1018 WB Amsterdam