Het boek "Automedialität. Subjektkonstitution in Schrift, Bild und neuen Medien" van Christian Moser en Jörg Dünne wil een dialoog tot stand brengen tussen literatuurwetenschappen, cultuurstudies en mediastudies om te komen tot nieuwe benaderingen voor de analyse van subjectiviteit. De publicatie concentreert zich op het concept ‘automedialiteit’.

Automedialität. Subjektkonstitution in Schrift, Bild und neuen Medien

Dit boek wil een dialoog tot stand brengen tussen literatuurwetenschappen, cultuurstudies en mediastudies om te komen tot nieuwe benaderingen voor de analyse van subjectiviteit. De publicatie concentreert zich op het concept ‘automedialiteit'. Dit concept is ontworpen om de conventionele opvatting van de autobiografie uit te breiden met een beschouwing die ook niet-narratieve vormen van zelfrepresentatie in verschillende media omvat.

Deel 1 van het boek behandelt de functie van medialiteit in de traditionele, geschreven autobiografie.

Deel 2 bespreekt niet-schriftelijke vormen van de wijze waarop het subject tot stand wordt gebracht, vooral in de nieuwe visuele en elektronische media.

Deel 3 onderzoekt het effect van veranderingen in waarneming en vorming van het subject door de nieuwe wetenschappelijke technieken en media.

Automedialität. Subjektkonstitution in Schrift, Bild und neuen Medien
Jörg Dünne, Christian Moser (Hrsg.)
Wilhem Fink, München

Christian Moser - Germanist en literatuurwetenschapper

Christian Moser (1963) doceerde Vergelijkende literatuurwetenschap en Duitse literatuur in Duitsland en hij was visiting professor aan Columbia University in New York. Aan de Faculteit der Geesteswetenschappen heeft hij het accent gelegd op de studie van de Duitstalige literatuur in een cultureel en internationaal verband.
Christian Moser was als hoogleraar Duitse taal- en letterkunde tot augustus 2009 verbonden aan de UvA.