Voor de Facultaire Onderwijsprijs komen vakken in aanmerking die binnen de faculteit opvallen door hun stimulerende kracht: motiverend voor de student en inspirerend voor de docentcollega. Een succesvolle didactische aanpak en innovatieve werkvormen, die de studenten enthousiasmeren en tot rendementsverbetering leiden, kenmerken de voorgedragen onderwijsprogramma’s. De Instapcursus Duits, die aan de specifieke criteria voldoet en genomineerd werd voor de Facultaire Onderwijsprijs 2008, werd door de jury als tweede gekozen. Een mooie waardering voor het onderwijs van de opleiding Duits.

Op donderdag 19 juni gaven de docenten van de drie voor de Onderwijsprijs 2008 genomineerde vakken een korte presentatie en toelichting.

De instapcursus Duits werd toegelicht door Carla Dauven, die de cursus bedacht heeft en door Chiara Thissen, die als studente haar positieve ervaring onder de aandacht bracht.
Britta Bendieck, die gedreven het onderwijs verzorgt en coördineert, kon in verband met zwangerschapsverlof niet aanwezig zijn.